Egy olyan cégnek, ami egyedi autóalkatrészekkel vagy tuninggal foglalkozik, nem árt ha van demoautója és egy olyan céges autója, amivel az alkatrészeket lehet szállítani. Ez a világon mindenhol így van általában, azonban ebben az esetben két legyet ütöttek egy csapásra. Hol máshol, ha nem Japánban?! 
 
A Total Create E.Prime tulajának van már egy épített autója, de szüksége volt egy céges szaladgálósra is és miután megvette a Toyota HiAce kisbuszt, nem akarta gyári állapotban hagyni. Japánban amúgyis elég nagy divatja van az épített kisbuszoknak, úgyhogy nem kellett sokáig keresgélni a kiegészítőket. 
 
A 2,7 literes 2TR-FE négyhengeres motort meghagyták gyári állapotban, egyedül a középen kivezetett kipufogó jelenti a változást, illetve a Cusco sperr. A futómű KYB gátlókkal, M Techno tórziós rúddal és egyedileg átalakított laprugókkal gazdagodott. 
A kerékjáratokban 8,5x20 Rennen felnik forognak, 225/35 méretű Nitto NT555 gumikkal. A felnik mögött Subaru Impreza STI GDB féknyergek, egyedi, kétrészes tárcsák és Endless betétek lassítják az autót. Ahhoz, hogy minden passzoljon, Total Create E.Prime adapterek kerültek felszerelésre. 
 
Kívül Euro Spec első lökhárító és hátsó szárny valamint Total Create fellépők mellett, szélesítések, sötétített fényszórók, LED-es nappali menetfény, Hearts visszapillantók, egyedileg átalakított hátsó lámpák jelentik a változást. 
Az utastérben Bride Euroster II ülések, bőrözött kormány és váltógomb, alcantara ajtókárpitok, Eclipse navigáció, Clarion hangszórók, Pioneer mélynyomó és Koiiler erősítő szerepel a listán. 
 
Nincs túlgondolva, használható maradt, de garantáltan emlékezni fog rá mindenki aki látta. Ilyen egy tökéletes céges autó! Még több képért KATT IDE!





 

 

Forrás: Super Street