Adrian Smith már akkor szerelmes volt a Golf R modellbe, amikor az még nem is volt kapható Kanadában. Aztán amikor megtudta, hogy hamarosan érkezik pár darab, azonnal feltörte a malacperselyt és letette az előleget az autóra. 
Azt gondolnánk, hogy ezzel megnyugodott, de még azelőtt elkezdte gyűjteni az alkatrészeket, mielőtt az autót birtokba vehette volna, így tulajdonképpen az átvételt követően rögtön neki is láthatott a munkának. 
 
A motor környékén egyedi GT csövezés, egyedi CSF intercooler, Integrated Engineering szívósor, Turbosmart lefújószelep, DBV V2 Hybrid IS38 turbó, Precision Raceworks benzinhíd és benzinpumpák, 1300-as Bosch injektorok jelentik a változást. A kipufogórendszer, DBV leömlőt és GT Custom catback hátsó dobot kapott, 100-as végekkel. A motor és a váltó vezérlését Eurodyne Maestro és Unitronic Stage 2 látja el. A futómű Whiteline, KW elemekből áll és BFI motor és váltótartó bakok is segítenek, hogy minden a helyén maradjon, hiszen az autó teljesítménye 510 lóerő, kerekeken mérve. 
 
A karosszéria komplett Rocket Bunny szettel gazdagodott, felkerült pár darab Ventus Autoworks splitter, eredeti európai lámpák elöl-hátul, Aspec karbon géptető és egy hatalmas hátsó szárny koronázza meg az egészet, ami nagyon megosztó. A kerékjáratokban BC Forged MLE72 felnik forognak, 11x19 és 12x19 méretben, 285/30-as Nitto Invo gumikkal. Az első felnik mögött Wilwood Superlite, 6 dugattyús nagyfékszett lassítja a kocsit. 
 
A belteret 4 pontos Autopower bukócső, Corbau RRS ülések, egyedi NewType hátsó ajtókárpitok, kiegészítő műszerek dobják fel, valamint JL Audio, Zapco és Audiocontrol elemekből álló audiorendszer. 
 
A végeredmény magáért beszél, úgyhogy KATT IDE a további képekért! 





 

 

Forrás: Pasmag