A finn Eemeli Vuorela nem viccel! Egy olyan Volvo tulajdonosa, ami már álló helyzetben megbabonáz, de amikor beindítják és elrúgják neki, akkor okoz igazán meglepetást mindenkinek. Megszokhattuk már, hogy az olyan jellegű showcar-ok, mint ez a Volvo itt, nem arról híresek, hogy használa lennének rendesen. Mit értek "rendesen" alatt? Amikor van egy olyan autód, amiben azért van akarat, akkor nem kéne tönkretenni az élményt azzal, hogy használhatatlan magasságban döcögsz vele A-ból B-be, mert ennyi erővel belépőszintű motor is lehetne benne. Eemeli viszont nem igazán fogja vissza magát és bármikor szívesen lefüstöli a gumit az öreg 244-ről! 
 
Na persze ehhez a gyári erőforrás kevés lenne. Eemeli a legendás 2JZ motort pakolta az autó orrába. rádobott egy Master Power MPR6164 turbót, Turbosmart ProGate wastegate-et, egy óriási front coolert, 1000-es befecsiket. A motorhoz könnyített lendkerék, Sachs versenykuplung és BMW GS6-37DZ váltó csatlakozik és komplett BMW hátsó híd került felszerelésre. A teljesítmény? Nem volt még mérve, de 600 lóerőt biztosan tudhat. 
 
A karosszéria oldalanként 8 centivel szélesedett, de alapvetően gyári a kinézet. A kerékjáratokban teljesen egyedi felnik forognak. Az OZ Racing harangokkal és a '96-os Ford Mustang gyári kerekeinek a közepével szerelt görgők elöl 9,5x17, hátul pedig 12x17 méretűek, mögöttük pedig jól látszanak a hatalmas Brembo fékek. Az ültetésről levegős rendszer gondoskodik. A kompresszor és a tartály a csomagtartóban kapott helyet, a verseny üzemanyagtartály mögött. 
 
A beltér egyszerre retro és race. fehérre fújt bukócső, versenyülések és nagyon old school kockás kárpitozás, amit a barna flokkolás egészít ki. A középkonzolon kaptak helyet a kapcsolók egy karbon konzolban. 
 
Egyszerűen zseniális az autó! minden részlete tökéletes! Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Speedhunters