Ki hitte volna, hogy az E39 is beérik majd úgy mint  az E34. Sokan azt vallották, hogy az E46 és az E39 nem lesz olyan klasszikus, mint a korábbi típusok. Most meg ott tartunk, hogy az E60 is kezd beérni és az E39-et is előszeretettel használják a tunerek. 
 
Konstantin is szépen megjárta a lépcsőfokokat, mire eljutott arra a szintre, amit a képeken látunk. Még apjától örökölte a BMW és azon belül is az 5-ös széria iránti rajongást. Fiatalon még driftre használta az autót. Kezdetben jó is volt, de ahogy fejlődött a sport és Konstantin is egyre ügyesebben terelte a gépet, hamar rájött, hogy ez a kaszni nem alkalmas a feladatra. Nagy, nehéz és hiányzik pár lóerő is. Viszont vágyott valami feltűnőre és ezért az autó különleges fóliázást kapott, amivel valóban kilógott a sorból, de Kon nem volt sokáig elégedett. 
 
Úgyhogy az autó ismét műhelybe került, ahol kapott egy napfénytetőt, kiszélesítették az íveket, majd lefújták a lehető legfeketébb színűre, ami egyébként a Toyota gyári színe. Az autó alá levegős rendszer került BC Racing gátlókra építve, és a kerékjáratokat SSR Professor SP1 felnik töltik ki, elöl 10,5, hátul pedig 11,5x18 méretben. Az M-es kiegészítők teszik tökéletessé az összképet, míg belül komplett Recaro belső emeli a színvonalat. 
 
Mint látjuk, nem kell mindig túlzásokba esni. Lehet, hogy nem mindenki fog megfordulni, maikor elgurulunk egy ilyen autóval, de ez a kocsi nem a közönségnek épült. Még több képet IDE KATTINTVA találtok!





 

 

Forrás: True Fitment