Mitől olyan nagy szám az S15-ös Silvia? 
Már a korábbi szériákat (180SX, 200SX, S14) is kifejezetten driftre tervezték a Japánok, az S15-nél is megvannak azok a tulajdonságok, amivel tökéletessé fegyverré válik a pályán vagy akár utcán. Jó a súlyelosztása, hátul hajt és az SR20DET motorban elég sok potenciál van, amivel igen virgonc autót lehet varázsolni a kupéból. Azonban pont akkor került piacra, amikor a Nissannak nem futott jól a szekér és csak 1999 és 2002 között gyártották, úgyhogy elég ritkának is nevezhető, ami meglátszik az árcédulán is ha keresni kezdjük. 
 
Alexander 7 évvel ezelőtt vásárolta meg első autóját, ami egy Volkswagen volt. Meglátott egy épített példányt és szomorúan konstatálta, hogy a BBS RS illetve a többi kiegészítő túlmutat a lehetőségein. Miután eladta VW-t több régebbi modell került a kezei közé, amiket már átalakított saját elképzelései szerint, majd egyszercsak rádöbbent, hogy driftautót akar magának. (Mondjuk ezzel vagyunk páran..) 
 
A Silvia helyett a Laurel elérhetőbb lett volna, ez viszont egy igazi veretős autó volt, ami az árán is meglátszott. Nem volt teljesen tönkretéve, de foglalkozni kellett vele. A géptető alatt nem SR20 motor dolgozott, hanem 1,5JZ, ami tulajdonképpen annyit jelent, hogy a 2JZ blokk az 'JZ hengerfejet kapta meg. Átalakították az üzemanyagrendszert, kapott egy új, írható vezérlőt és egy Garrett turbót. 
 
A futóművet a Driftworks szállította, a karosszériát pedig megvágták itt-ott, hogy könnyebb legyen szerelni, illetve elemet cserélni, ha éppen túl közel van a fal. Ez annyit tesz, hogy a lökhárítokat gyorszárak tartják és mögöttük csak hegesztett váz van. A lökhárítók egyébként Vertex darabok. A szélesített sárvédők alá már könnyedén befértek az elöl 9,5, hátul 10,5x18 méretű Koenig SSR felnik. Ezen kívül BN Sport küszöbök, D-max géptető és 326Power htásó szárny került az autóra, valamint különleges dekor. 
 
Az utastérben bukócső, versenyülések, OMP kormány és biztonsági övek valamint az elmaradhatatlan kézifékkar jelenti a változást, amiből az utóbbit a BS Industries gyártja. 
Aleksander megtalálta a tökéletes középutat ezzel az autóval. Le van szépen ültetve, de közben bármikor el lehet vele menni csaptani egyet, vagy akár hivatalos versenyen is indulhat, hiszen az autó képességei megvannak hozzá. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Lowdaily