A Lancer Evo mindenkinek a rally legendát, a tökéletes utcai és versenyautót jelenti kiváló összkerékhajtással és 2 literes turbó motorral. Amit viszont nem sokan tudnak, létezett belőle gyárilag puttonyos változat. Igaz, csak Japánban és nem túl sok példányszámban, egészen pontosan 2500 darab gurult ki a gyárkapun, úgyhogy bátran nevezhetjük ritkának ezt a modellt. 
 
Pierre Japánból importálta az autót Ausztráliába. A legendás 4G63 motorhoz 6 sebességes manuális váltó csatlakozik és ami igazán meglepő, hogy nem sokkal nehezebb a kombi változat a lépcsőshátúhoz képest. A gyári 287 lóerő bőven elég lehetne, de Pierre azért kicsit megpiszkálta a dolgokat és GSC S1 tengelyeket, Unlimited Works titán kipufogórendszert és E85-re átalakított üzemanyagrendszert épített a kocsiba, így pedig már 362 lóerőt lehet mérni, amivel még fürgébb a családi szekér. 
 
A karosszéria Rexspeed és Varis toldatot, diffúzort valamint motorháztető légbeömlőt, DAMD karbon küszöböket és Ralliart hátsó szárnyat kapott. A kerékjáratokban Volk TE37 felnik forognak, 9x18 méretben, Bridgestone Potenza RE003 gumikkal szerelve. A beltér érintetlen maradt, de nem is volt szükség változtatásra, hiszen a gyári Recaro sportülések tökéletesen tartanak. 
 
Azt gondolom, hogy a Subaru sportkombija mellett egy ilyen Lancer sokkal izgalmasabb, csak mivel ritka, így nem sok esélyünk van belefutni egybe. Pierre igazán szerencsés, hogy birtokolhat ilyet! Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Stanceworks