Amikor a Ford bejelentette az elektromos Mustangot, elég sokan felszisszentek. Ez a típus testesítette meg az amerikai életérzést, bömbölő V8-as motorjával. ( Most azt ne nézzük, hogy a közelmúltban inkább a béna sofőrök miatt lehetett többet hallani a legendás autóról!) 
 
Persze haladni kell a korral, meg az elektromos autó a jövő bla-bla-bla, de egy ilyen gépnek valahogy nem áll jól a környezetvédelem, meg a néma suhanás. Valahogy aztán a rajongók csak feldolgozták a dolgot, hiszen még ez nem jelenti azt, hogy a jövőben nem lehet benzines Mustangot venni. Most pedig itt van az újabb sokkoló bejelentés! 
 
A Ford úgy döntött, hogy olyan versenyautót épít gyorsulásra, ami teljesen elektromos lesz! 
 
A Mustang Cobra Jet 1400 az első elektromos gyorsulásra épített autója lesz a cégnek és még az igazán benzinvérű arcok sem tudnak mit mondani a teljesítményadatok hallatán. 
Több mint 1400 lóerő, 1490 Nm nyomaték. A Ford szerint 8 másodperc alatt tudja majd az autó negyed mérföldet és a sebessége ekkor 274 km/h környékén lesz. 
 
Igaz, fülvédőre nem lesz szüksége senkinek, viszont nem lesz többé felrobbanó motor amit újra kell építeni, illetve az üzemanyag miatt sem kell félni, hogy meggyullad. 
 
Mark Rushbrook, a Ford Performance Motorsport feje úgy nyilatkozott, hogy egy nagyszerű lehetőséget látnak ebben az egészben, amivel további versenyfejlesztéseket lehet eszközölni a jövőben. Nagyon remélik, hogy további különleges projektek fognak születni, miután a Cobra Jet jól szerepel majd. 
 
Jelenleg még folynak a tesztelések és a Ford élőben fogja majd bemutatni az autót a nagyvilágnak valamelyik versenyen még idén. Kíváncsian várjuk mit sikerült kihozniuk belőle! 
 
Ti, mit szóltok hozzá? Tényleg ez lesz az autósport jövője?