Vannak autók, amik sosem mennek ki a divatból. Egy olyan klasszikust birtokolni, mint a kettes Golf, igazán menő dolog, de ide sorolhatnám az E30-at, 190-es Mercit és még millió 25 év feletti masinát. Ezeknek az autóknak még van lelkük. Nem egyforma a külsejük, nincs túlbonyolított elektronika (na jó, azért ebben az esetben ez nem teljesen igaz.) és maga technika sem űrtechnológia. Nem használati tárgyak és aki ilyet vesz, az nem akarja 5 év múlva lecserélni, csak mert ez az elvárás. 
 
A képeken látható autó története pont úgy kezdődött, mint minden hasonló gépnek. Volt egy srác, Szergej, akit megfertőztek az autók és azon belül is a Volkswagen Golf. Akart egy 5 ajtós modellt, de végül 3 ajtós lett belőle. Felkerültek a matricabombák, lefújta a féknyergeket valami rikító színnel és elvágta a rugókat. Ez körülbelül 6 éve volt. Akkor úgy érezte minden rendben, de aztán hamar rájött, hogy nem ez a helyes irány. 
 
2015 környékén darabokra szedte az autót, hogy kijavítsa a hibákat és lefényezze a kocsit. Le is ültette a kocsit TA Technix állítható futóművel és felkerültek a BBS RSII (replika) felnik a kocsira, 8 és 9x15-ös méretben, 195/45-ös gumikkal. A motor sem maradt gyári. Szergejnek a GTI motorok nem voltak elég erősek, ezért egy Audi-ból érkezett egy 1,8T, ami kis foglalkozás után már 200 lóerővel rángatta a háromajtóst, az AGP Motorsport jóvoltából. 
 
A GTI matricázás korhű, a gumikra felpattintott Toyo Tires feliratok pedig most úgyis divatosak és jól is áll a kocsinak. A szélesítések mellett a Voomeran szárny teszi fel a pontot az i-re. Szergej jelenleg elégedett az autó külsejével és most a belsőre akar koncentrálni. Mivel elég sok változat készült, ezért egy darabig el fog tartani, mire mindent összeszed, de ez már csak ilyen. Az igazi autóépítés végtelen történet. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 






 

 

Forrás: Lowdaily