Egy cápa BMW-vel nem lehet mellélőni. Klasszikus forma, ami kilóg a sorból és nem lehet összetéveszteni más márkák termékeivel. Manapság ez nem jellemző. Szinte mindegyik autó egyforma és csak a feliratok alapján tudjuk beazonosítani. Oké, ez lehet kicsit túlzás volt, de nem járok messze az igazságtól. Azonban ott van a másik oldal. Egy ilyen korú autót fenntartani sokkal költségesebb, mint fiatalabb társait. Nincs hozzá alkatrész és rendszerint komoly munkák árán lehet elérni a rozsdamentes állapotot. Ha viszont ezek után beszerzünk pár korhű felnit, egy komolyabb futóművet, akkor a végeredmény fantasztikus lesz.
 
Lucy Barlow már kiskora óta érdeklődött azautók iránt. Első autója egy motorhibás Polo 6N2 volt, amivel sikerült még jobban elsajátítani az autóépítés alapjait. Ezt még egy Polo követte, ami már kapott egy szett BBS felnit, némi ültetést és fényezést. Lucy viszont vágyott egy klasszikus autóra, levegős futóművel és végletekig letisztult karosszériával. Ezért elkezdett kutatni a megfelelő alap után. Az álomautó egy E21 lett volna és ebből nem is engedett. 
 
Viszonylag hamar rábukkant egy arany példányra, ami a színe miatt nem tetszett Lucynak, de fényezője megnyugtatta, hogy ez nem olyan nagy gond. Szerencsére túl sok baja nem volt a kocsinak, csak a hátsó fékekkel és a vilkágítással volt némi probléma. Miután ezeket megjavították, jöhetett a következő lépés, a teljes felújítás. Lucy szerencsére a Kustom Kolors-nál dolgozik, úgyhogy elég sok mindent meg tudott oldani magának "házon belül". A legnehezebb  feladat az új szín kiválasztása volt. A szürke unalmas volt, pirosat nem szeretett volna így végül egy kollegája, Colin segített neki, amikor megmutatta a Xirallic Pearl árnyalatot, ami lilának tűnik, Luca szerint túlságosan is, de miután meglátta az egyik elemre felfújva, egyből beleszeretett. 
 
A fényezés után, az autó, megkapta a teljesen piros hátsó lámpákat, az új első toldatot és minden zárat eltüntettek. A kerékjáratokban 8,5x15 méretű BBS RM felnik forognak arany közepekkel és 185/45-ös gumikkal. A futómű levegős. Egyedi szettről beszélünk, állítható gátlókra építve, hátul pedig univerzális gátlókra építve, Airlift Performance 3P vezérlővel. Némi hegesztésre is szükség volt, hogy a motor feljebb kerüljön, ezzel elkerülve a karterszaggatást. 
 
A beltérben mindent újrakárpitoztak tweed anyaggal. A Recaro üléseket kétszínű szövettel húzták be. A közepet világosabb anyaggal, de jutott belőle a középboxra és az ajtókárpitokra is. A régi motor helyére egy felújított darab került, Schrick 316-os tengelyekkel, 318IS hengerfejjel, erősebb szelepekkel és szeleprugókkal. Felkerültek a 45-ös Weberek és egy 4 leömlő is. 325i sport kuplung, 2002 könnyített lendkerék, Mocal olajhűtő, K&N légszűrő, ARP csavarok szerepelnek a listán. A teljesítmény? 180lóerő, ami ebben a kaszniban elég jó lehet. 
 
Fantasztikusra sikerült a végeredmény! Ilyen egy tökéletes E21! Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Slam Sanctuary