Első ránézésre egy nagyon szépen felújított 1969-es Corolla-t látunk, de az igazi rajongók egyből kiszúrják, hogy kicsit szélesebb, hosszabb az egész autó, ráadásul ha beindítják, rögtön tiszta lesz, hogy itt nem egy sima 4A-GE motocsere történt. Ezután, bepillantva az utastérbe, teljesen ledöbben mindenki, mert egy egész más generáció beltere köszön vissza! 
Mi is ez akkor? Röviden: 1969 Toyota Corolla IS-F V8. Kicsit bővebben egy felújított, első generációs Corolla, a 2010-es Lexus IS-F motorjával és komplett hajtásláncával. 
 
A versenyző és tuner Ryan Millen, a híres drifter, Rhys Millen testvére, építette ezt az autót Javier Quiros-nak, aki egy Costa-Rica-ban élő üzletember és annak a Xavier Qurios Oreamuno-nak a fia, aki a negyedik legrégebbi Toyota disztributor a világon. Ez mondjuk csak azért fontos, mert a történet még az apukánál kezdődik, aki akart egy erős Toyota-t, ezért pedig beépített egy Rambler American Scrambler V8 motort a '67-es Corollaba és ezzel akart nyerni az éjszakai futamokon, viszont a motorcsere nem sikerült túl jól és az autót Javier használta és azzal járt iskolába. Az autó hangos volt, vezethetetlen és büdös, úgyhogy Javier három év használat után eladta. 
 
Néhány évvel ezelőtt viszont nosztalgikus hangulatba került és vissza akarta szerezni apja régi kocsiját, ám ez a küldetés kudarcba fulladt, így saját verziót kellett készíteni és itt jön képbe Ryan. Ami biztos volt, hogy nem akarták ugyanazt az autót összerakni, mint ami volt, hanem egy megfizethetőbb változatot szerettek volna, ami stabilabb. (Na most én szeretnék azon a helyen élni, ahol egy IS-F a megfizethető kategóriába tartozik! ) Így kezdtek bele abba a 12 hónapos munkába, ami alatt a Corolla bódét összeházasították az IS-F motorjával, hajtásláncával és belsejével. 
Az eredmény? 416 lóerő, 503 Nm nyomaték, mindez a hátsó kerekekre, 8 fokozatú automatán keresztül. 
 
Ahhoz, hogy minden elférjen, ketté kellett vágni a kasznit és 28 centivel megtoldották, közel 8 centivel megnyújtották, a Lexus tengelytávját pedig megrövidítették 35,5 centivel. Ryan újraépítette a frontrészt és a sárvédőket valamint a géptetőt és a csomagtérajtót üvegszálból gyártotta le. Az első és hátsó szélvédő eredetileg pick-up-hoz készült darabok, illetve a világ minden tájáról kellett beszerezni különböző alkatrészeket. 
 
A futómű és a fékek is egyedi darabok, de az is elég komoly kihívás volt, hogy a Lexus belterét úgy varázsolják a kocsiba, hogy minden elférjen és működjön is. 
Mint említettem, 416 lóerős a kocsi, amihez 1520 kg önsúly tartozik, a súlyelosztás pedig 54/46. 0-ról, 100-ra 4,3 másodperc alatt gyorsul fel a gép és a negyed mérföldet 12,6 másodperc alatt teljesíti. Nem rossz egy ilyne korú járgánytól, nem igaz? 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Super Street