Idén lesz 50 éves a VAZ-2101. Az autó, amit mindennapi használatra gyártottak az embereknek. Később aztán a motorsport is felfigyelt a típusra, ami nem csoda. Könnyű, hátul hajt és jó beállításokkal, illetve egy jó sofőrrel, igazán jó eredményeket lehetett vele elérni. 
 
Oroszországban és persze a világon mindenhol, kedvelt típus a mai napig és az orosz, téli drift bajnokságban is elég sokan indulnak Lada-val. A képeken látható autó viszont nem a jeges pályákra épült a Kramar Motorsport által, hanem a Moscow Classic Grand Prix-re. 
A versenysorozat szabályai egyszerűek. 1987 előtti autókkal lehet indulni, karburátorosnak kell lennie és hátul kell hajtson. A Ladák mellett feltűnnek más gyártmányok is elvétve. A szabályok teljesen korhűek, de azért vannak olyan lehetőségek is, amik némileg modernebb megoldásoknak is teret engednek. 
 
A Kramar 2101 az 1600 köbcentis kategóriában indul és az úgynevezett, Kolobok bodykit másolatát kapta meg, ami a szélesítésekkel és az első toldattal, a '70-es évek hangulatát hozza vissza. Természetesen minden funkcióval bír, így az első toldat is, ami a forró levegőt tereli el. ezek mellett megmaradtak a króm kilincsek, a lámpa és ajtó körüli krómok, ami a mai modern versenyautókra egyáltalán nem jellemző. 
 
Az utastér már egész más történet. A gyári műszerfalhéj, az ajtókárpitok és a hosszú váltókar maradt meg csak, minden más már a modern kor terméke, így a bukócső, a Recaro ülés, a digitális műszeregység és a hidraulikus kézifék, ami itt nem a drift miatt, hanem a tökéletes rajt érdekében került a kocsiba. 
 
A géptető alatt korhű 1,6-os motor dolgozik, ami kovácsolt dugattyúkat kapott és 100-as üzemanyaggal működik, a teljesítménye pedig 140 lóerő. Az üzemanyag, egyedi tankból érkezik a csomagtartóból, Facet pumpa segítségével. A futóműnek is korhűnek kell lennie. A szabályok szerint, a 13"-os felnik maximum 8" szélesek lehetnek és ezekre 175/70-es gumik kerülnek. A fékek sem térhetnek el a gyáritól, úgyhogy elöl tárcsa, hátul pedig dob lehet, viszont a fékbetétek lehetnek erősebbek és strapabíróbbak, úgyhogy a fékerő a hosszú futamok alatt sem lesz rosszabb. 
 
A régi szép időkben, a versenyzők hétköznap is azzal jártak, amivel a versenyeken és sokszor a csomagtartóban vitték magukkal a versenymotort, amit a futam előtt pattintottak az autóba. A Kramar Motorsport autója ezeket az időket juttatja az ember eszébe. 
IDE KATTINTVA találtok még több képet. Nézzétek meg! Érdemes! 





 

 

Forrás: Speedhunters