Milyen a klasszikus VIP, Bippu? Japán belpiacos alap, ami lehetőleg fekete, rommá ültetett kaszni, kizárólag static módban, ami alá lehetetlenül széles, csillogó felniket pattintanak fel. Belül függöny, tsuna kötél, kis fa asztalkák, bőr stb. Ahhoz, hogy az autó a lehető legalacsonyabb legyen, sokszor megemelik a padlólemezt, vagy éppen kivágnak belőle, megemelik a motort a váltót és a kipufogórendszert. A felniknek pedig úgy csinálnak helyet, hogy egyes helyeken kivágnak az autóból, illetve kézzel dolgozzák meg az íveket, valamint fémből készítenek szélesebb darabokat. Természetesen, mint minden stílus esetében, a VIP jellegű építéseknél is történtek változások, fejlődések. Ma már nem ritka az európai alap, nem mindegyik fekete és még van pár apróság, de nem is ez a lényege ennek a bejegyzésnek! 
 
Adott Kato-san, a Liberty Walk atyja. Ő az az ember, aki mindenre IS szélesítést pakol, miközben az egyik legpozitívabb egyéniége ennek az egész autós kultúrának. A szupersportautóktól kezdve, a kei gépekig, mindenből készít egy durvább, már-már versenyautós kinézetű autót. Most pedig hozzányúlt egy kedvelt VIP alaphoz, a Toyota Crown S180-hoz, amin közösen dolgozott a K.Break-kel és így készült el az LB Nation X K.Break Crown. 
 
Az autóra természetesen műanyag szélesítések kerültek fel, az autó színére fényezve, alattuk pedig megbújnak a fekete, SSR Formula MK-III Neo felnik. Felmerül a kérdés, hogy miért nem a fémet dolgozták meg és miért szélesítéseket raktak fel. Egyszerű a válasz. A mai rohanó világban, már nem mindenkinek van türelme méricskélni, próbálgatni. Megrendelik a felniket és ha nem passzol tökéletesen, akkor egész egyszerűen vesznek műanyag íveket és felcsavarozzák, a felnik pedig gond nélkül becsusszannak a helyükre. Így pedig nem kell hetekig/hónapokig szenvedni, hanem néhány óra alatt el lehet érni a kívánt eredményt, arról nem is beszélve, hogy nem kerül annyiba, mint egy jó szakember óradíja, tehát pénzt is spórolunk vele. Helyes vagy helytelen? Mindenki döntse el maga. Egy olyan világban élünk, ahol a fiatalok nagy része nem tiszteli a tradíciókat, szóval hiába akarjuk megmagyarázni, hogy ez így elveszi ennek az egésznek a varázsát, az elkészült autót kiposztolják a közösségi oldalakra és tömegesen rendelik a szetteket. Sajnos így működik a világ. 
 
Ugyanez megfigyelhető a futómű környékén is, csak itt már a kényelem miatt. Manapság egyre többen használják a levegős rendszereket, mert megmarad a használhatóság viszont bármikor showállásba engedhetjük a kocsit. Az őstunerek egy része megveti az ilyen autókat, de haladni kell a korral. A karosszéria egyébként nem csak íveket kapott, hanem első-hátsó toldatokat és küszöböket, amivel még alacsonyabb az autó, illetve egy hátsó szárny is felkerült.  
 
A motor nem 2JZ és nem is valami V8. 2GR-FSE, V6-os, aminek a jellegzetes hangja még jobban érvényesül az új kipufogók miatt. A VIP autók sosem arról szóltak, hogy megforgatják maguk alatt a bolygót, szóval ezzel a motorral még pont kényelmesen lehet közlekedni. A beltér teljesen gyári, de elegendő bőrt találunk benne, hogy egy VIP rajongó nem kezdjen el hisztériázni. Persze lehetne még függönyöket vagy mahagóni asztalkákat beépíteni, de ez nem egy klasszikus VIP, szóval nem feltétlenül hiányzik. 
 
4.000 dollárt kell leszurkolni egy ilyen szettért, illetve még hozzájön a levegős futómű valamint a felni is, de a tuning és azon belül ez a stílus nem arról híres, hogy aprópénzből össze lehet hozni. Nem mindenkinek fog tetszeni, de mint ahogy írtam, változik a világ, a stílusok pedig folyamatosan fejlődnek. Ez valami újnak a kezdete és nekem kifejezetten tetszik. 
KATT IDE a további képekért! 





 

 

Forrás: Speedhunters