Az első generációs IS széria egyre népszerűbb itthon is, ami nem véletlen. Hátul hajt, volt belőle 4 és 6 hengeres változat és egyes példányokat gyárilag sperr diffivel szereltek, úgyhogy simán lehetett volna komolyabb BMW ellenfél is, csak éppen nem volt annyira széles a kínálat, mint amit a bajor gyártó kínált, ráadásul viszonylag későn mutatták be, így nehéz volt megszerettetnie magát. (Legalábbis szerintem.) Mindenesetre a mai napig jó alternatíva azok számára, akik egy mozgékony hátsókerekes kocsit keresnek elérhető áron, csak legyen benne a 2JZ-GE motor és hozzá egy manuális váltó. 
 
Mason Gavin nem a lépcsőshátú változatot választotta magának, hanem a SportCross verziót, ami egyszerűen fogalmazva, kombi. A puttonyos már 4 éve Mason tulajdonában van és ez alatt az idő alatt, sokszor változott a külseje a kocsinak. Volt már levegős, volt alatta SSR SP1 felniszett is, kék fóliával húzták be,  de talán a mostani kinézet a legjobb. 
 
Jelen pillanatban a 2JZ helyére 1JZ-GTE motor került beépítésre, ami még gyári állapotban van, de ismerve Mason-t nem fog sokáig úgy maradni, és kiaknázza a benne rejlő lehetőségeket. A levegős futóművet kikapta a kocsi alól és állítható szettet bűvölt a helyére, az SSR felniket pedig Kansei KNP görgők váltották, fegyverszürke színben, ami remekül megy a fekete autóhoz. A karosszérián nem történtek túl nagy változtatások, talán a Ganador tükrök tűnnek fel igazán, de nincs is szükség másra. 
 
Az utastérben a fekete bőrülések mellett a Nardi fakormány tűnik fel elsőre, de ott vannak még a DEFI kiegészítő műszerek illetve a különleges váltógomb, ami az R154 kódjelű, 5 sebességes váltóhoz tartozik. 
 
Persze lehetne hosszabb is a lista, de ez a kocsi rendesen használva van, nem csak találkozókra járnak vele, szóval így pont megmaradt a vezethetőség és a tökéletes kiállás is. 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Southern Style