Német prémium. A BMW-Audi-Mercedes hármas letaszíthatatlan, bár lassan már nem az európai igényeknek készítik autóikat, hanem sokkal inkább Kínának, azért még mindig zseniális autók. (Most tekintsünk el az új BMW veséktől, mert annál megosztóbb elemet régen láttunk...) A tuning világa is előszeretettel nyúl ezekhez az autókhoz, de a csúcsmodelleket kevesebben piszkálják, anyagi okok miatt. 
 
Miika Mattson Finnországban él. Kezdetben szülei vállalkozásában tevénykedett, majd úőgy döntött saját lábra áll és magalapította Mattson Works névre hallgató műhelyét, ami autókozmetikával és tuninggal foglalkozik és különleges felniket, valamint futóműveket is kínál. 
Első autója egy Mercedes-Benz W221 S-osztály volt, amit 4 évig nyúzott, de szüksége volt valami másra, valami újabbra. Ekkor kezdett el nézelődni más irányba is, de sem a BMW, sem az Audi nem tudta meggyőzni, úgyhogy maradt a Mercedes, csak éppen valami erősebbre vágyott. 
 
Első körben a C43 AMG volt a gondolata, de aztán inkább a C63 AMG lett a befutó, ha lúd, legyen kövér alapon. KEvesen mernek belevágni egy ilyen autó faragásába, mivel ez lényegesen komolyabb mint egy átlagos C-osztály. A létező összes kényelmi funkció mellett, rengeteg karbon és bőr fogadja a sofőrt és persze ott van az erő és a hang! 
 
Az első lépés a levegős futómű beszerelése volt. Airlift Performance gátlók, Accuai vezérlő és ENDO-CVT tartály került beépítésre, amit Miika és barátnője végzett el. Mivel már korábban is beszereltek maguknak levegős rendszert, így ez már egyáltalán nem okozott problémát és szinte kisujjból kirázták a mutatványt. 
 
A következő lépés a megfelelő kerék kiválasztása volt. Miika azt már az elején tudta, hogy többrészesnek és különlegesnek kell lennie az új görgőknek, de azt nem árt tudni, hogy az AMG féknyergei miatt nagyon nehéz megtalálni a megfelelő mérető kerekeket. Szerencsére pont talált egy szettet, ami szintén egy C63 AMG alatt forgott, csak éppen az az autó egy generációval idősebb változat volt. A háromrészes RAD48 felnik átmérője 20" és elöl 9, hátul pedig 10" szélesek. 
 
Persze ismét felmerül a kérdés, hogy akkor ez most ennyi? Sajnos igen. Még érkezni fognak apróbb kiegészítők, új toldatok, küszöbök, de ezek már nem változtatják meg túlzottan az autó karakterét. Finnországban is nehéz tuningolni, mert a szabályok ott is kemények. Egy ilyen autó esetében pedig arra is oda kell figyelni, hogy ekkora erő mellett megmaradjon a vezethetőség is. Mindenesetre az összkép tökéletes és sokan élnénk egy ilyen C63 AMG-t azért, ebben biztos vagyok. 
 
IDE KATTINTVA találtok még képeket! Érdemes megnézni őket!  





 

 

Forrás: Lowdaily