Ez nem lesz egy túl hosszú cikk, ugyanis ezen az autón nem végeztek el akkora dolgokat, mint amit manapság megszoktunk. Nincs szétszélesítve. Nincs 2JZ vagy LS V8 a motortérbe építve, de még a gyári erőforrást sem fújták meg akkora csigával mint a fejem, ami egyébként nem túl kicsi. Tulajdonképpen ez egy OEM építés, azok közül is egy tökéletes példája annak, hogy old school vasak esetében nincs szükség semmi meghökkentőre, hogy a végeredmény hibátlan legyen. 
 
Arman Mariano Mercedes rajongó. Ráadsául nem átlagos, hanem hardcore fajta. Van egy 1972-es 250-es Mercije, ami alatt levegős futómű dolgozik, van egy 190E16V Cosworth a tulajdonában és a képeken látható E320 is az övé. Több mint 20 éve dolgozik a csillagos márkának, így van némi tudás és tapasztalat mögötte. Ezt a kombit egyszerűsége teszi tökéletessé. Teljesen gyári vonalak, tökéletes felniválasztás és földre eresztett bódé. 
 
Arman teljesen felújította a motort és a 3,2 literes, M104 kódjelű hat hengeres szív 228 lóerővel mozgatja a karosszériát, 4 sebességes automata váltóval. Ahhoz, hogy a külső ennyire tökéletesen fekete legyen, újrafényezték az egész autót PPG 199 festékkel és dupla réteg lakkot kapott ami az AMG Hammer volt használatos. Így lesz olyan hibátlan a fényezés, hogy a légy is lecsúszik róla. 
 
Nagyobb beavatkozások a futómű környékén történtek. Airlift Performance szett került az autó alá 3P vezérlővel egyedi lengőkarokkal és toronycsapágyakkal. Ez a rendszer engedi az autót a kerékjáratokban található, teljesen felújított és slant lip-pel szerelt, BBS RS felniker, amiknek a mérete 8,5 és 9,5x17. A felnikre 205/40 és 205/45-ös gumikat húztak, illetve az utasoldalon, turbofanokat is találunk, Porsche felirattal. Az már csak hab a tortán, hogy beltér is teljes felújításon esett át és még a "fordított" üléssor is megvan a csomagtérben, ugyanis a levegős rendszer elemeit elrejtették. 
 
Egyszerűen hibátlan! Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Super Street