A BMW 8-as széria, vagy E31, ki hogyan ismeri, az igazi GT autót testesíti meg. Vannak olyan tévhitek, hogy a cápa 6-os, E24, utódja, de ez nem igaz. Egy teljesen különálló széria, amiben komoly technika lapult, megelőzve korát. Ilyen volt a sebességfüggő szervokormány, elektromos gátlók. Az autó gyönyörű és ehhez nagyban hozzájárul az is, hogy nincs B oszlop. A 90-es évek terméke, de a mai napig utánafordulnak az emberek nemtől, kortól függetlenül. 
A típust egyébként még 1981-ben kezdték el fejleszteni és 1989-ben mutatták be. Kezdetben 70.000 dollárért árulták ma meg már eléggé borsos áron futnak ezek az autók, úgyhogy sokan, köztük én is, lecsúsztam már róla sajnos. 
 
Niels viszont szerencsés, mert 27 évesen sikerült hozzájutnia álmai autójához. A BMW szerelem egy E36-tal kezdődött, aztán volt pár Audi is a háznál, miután rájött, hogy neki megint egy bajor kell. A képeken látható 840Ci megkímélt példány volt. A gazdája mindig vigyázott rá és megkapott minden törődést, így Nielsnek nem kellett rögötn egy "telilakat-telifény" kombóval kezdeni a projektet. 
 
A karosszérián a 850 lökösei, a telipiros hátsó lámpák és a sötétített első lámpák teszik az összképet hibátlanná. Egy ilyen autó amúgy sem igényel drasztikus megoldásokat. Fekete színe, főleg a zöld környezetben, annyira mély, hogy legszívesebben fejest ugrana az ember bele. A beltérben már kicsit más a helyzet. A műanyag díszlécek helyett, immáron karbon kiegészítőket találunk és egy Momo kormány is helyet kapott. A gyári ülések helyére Honda S2000 kagylókat építettek be, 4 pontos övekkel, ami egyébként meglepően jól áll a BMW-nek. A hátsó üléssor közepén pedig halványan világít egy logo, amit elég sokan ismernek már. 
 
A futóművet a Kean Suspension vette kezelésbe és a cég egyedi gátlóira Dunlop lufikat pattintottak fel, a rendszert pedig Accuair vezérlővel lehet működtetni. A felnik is klasszikus darabok. BBS E49 görgőkre engedi rá a levegős rendszer a kasznit, amiknek mérete 9,5 és 11x18, 3 és 4"-os peremekkel és Toyo gumikkal szerelve. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Stanceworks