Vannak olyanok, akik folyamatosan keresik az igazit és vannak olyanok, akik már fiatalon tudják mire vágynak és addig dolgoznak érte, amíg nem sikerül megszerezni álmaik autóját. Yannik is az utóbbi kategóriába tartozik. Még 14 évesen látott egy E28 versenyautót a Hockenheimring-en és akkor eldöntötte, hogy neki lesz egy ilyen klasszikus cápája. A terve pedig annyi volt, hogy egy teljesen gyári állapotú és mindenképp Shadowline változat legyen az áldozat. (fekete díszlécek körben, az ajtó körül is.) 
 
Két év kitartó keresés után sikerült rátalálni egy 1987-es évjáratú, Dolphin Grey Metallic modellre, természetesen Shadowline szettel. Az autó nem volt makulátlan, a 30 év látszott rajta. Kis rozsda, horpadások és sajnos saját lábán nem is tudott közlekedni, de Yannikot ez nem tántorította el és miután kifizette, feldobta egy trélerre. Amint otthon beálltak vele a garázsba, a projekt hivatalosna is kezdetét vette. A terv az volt, hogy egy nem túl dárga, napi használatra alkalmas autót fog faragni a cápából, viszont ez már akkor felejtős volt, amikor telifényt kapott az autó. 
 
Az autó megkapta az eredeti Dolphon Grey színt, mivel Yannik szerint ez tökéletesen passzol a fekete díszlécekhez. Egyedül a vesék maradtak krómok, de ennyi kell is. A karosszériát nem bolygatták meg túlságosan. Az íveket az új felnikhez igazították, hogy ne kelljen peremezéssel károkat okozni később és felkerült egy M5 toldat is. 
 
A felniválasztás tekintetében, Yannik maradt az old school vonalon. A BBS E50 motorsport felniknél nincs jobb választás egy ilyen kaliberű építés esetén. Elöl 9,5, hátul pedig 10,5x17 a méretük és körben 4"-os peremekkel szerelték őket. Ezekre 205/40 és 225/35-ös gumikat húztak. 
A futómű az AH Exclusive Parts segítségével került az autó alá. Levegős rendszer, ami Aitlift Performance elemkből és 3P vezérkőből áll. Egyszerűen nincs jobb választás, mivel ezzel egyszerre használható az autó napi szinten és bármikor "showállásba" is vághatjuk ha a helyzet úgy kívánja. 
Az utastér gyári maradt. Yannik nem akarta lecserélni a bézs belsőt, egyedül a kormányt bőrözték újra, de minden más érintetlen maradt. 
 
Egyszerűen meseszép ez az autó és nem igényel semmi mást. Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Stanceworks