A Mercedes megzavart kicsit mindenkit. Eddig úgy tudtuk, hogy az AMG GT R Pro lesz az igazi pályaautó, most pedig itt van a Black Series, amin nincs egy darab GT R logo sem és olyan bodykit van rajta, ami a Mansory modellekről lehet ismerős, de ezt az AMG készítette. 
 
Joerg Letzel azt mondta: A Black Series mindig keménytetős volt és mindig kétüléses. 
Úgyhogy ez a modell lesz az, amit pályán is lehet használni, de hétköznapi vezetésre is teljesen alkalmas. A dupla turbós V8 itt már 730 lóerős és 800 Nm nyomatékot ad le, amit 7 sebességes automata váltó visz az aszfaltra. ( A GT R Pro-nál 145 lóerővel és 100 Nm-rel erősebb.) 
Ez az erő pedig arra elég, hogy 3,2 másodperc alatt repítse százra, 9 másodperc alatt 200-ra és meg se álljon 320 km/h-ig. 
Ehhez új hengerfejekre és nagyobb turbókra volt szükség, amik óránkét 1100 kg levegőt szívnak be! 
 
Az autó nagyobb és több légbeömlőnyílást is kapott, ebből kettő óriási a géptetőre, karbonból és hátra egy állítható szárny is felkerült. Külön érdekesség, hogy a hátsó diffúzor aktív és vezetési stílustól függően, 20 fokot is tud dőlni menet közben egy kis "uszony". 
Mivel a könnyű súly is fő szempont volt, így a tető és a csomagtérajtó is karbonból készült valamint az üvegek is vékonyabbak, ezáltal könnyebbek. Az elöl 19, hátul 20"-os felnik mögött karbon-kerámia fékek lassítják a szuperautót. 
A futómű is érdekes, mert szénszálas gátlók és szénszál-aluminium rugók beszerelésével könnyítettek még a kocsin kicsit. 
Belül azért megmaradt a luxus. A karbon ülések bőrözöttek és megvan a központi kijelző is, amin millió beállítási lehetősége van a sofőrnek. 
 
Az árát nem tudni, de biztos nem lesz olcsó. Hallani olyat is hogy 300ezer euró körül lesz majd, ami a gyűjtőket annyira nem izgatja majd. Sokkal érdekesebb inkább az, hogy vajon a vetélytárs, 911 GT2 RS-nek mennyire lesz majd ellenfél? 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Fast Car