Pár héttel ezelőtt, gyanútlanul lapozgatom az Instagramot, majd a Clinched oldalán felbukkan egy Lada. Azonnal rákerestem a tulajra és meglepődve tapasztaltam, hogy ez az autó Floridában van. Azért az Egyesült Államokban nem túl gyakori látvány a 2107, azt gondolom. Egyszer egy XS Carnight Miami videóban láttam már egy VFTS-t és lehet, hogy ez volt az, de az is nagyon érdekes látvány volt a szuperautók között. 
 
Szóval gyorsan ki is posztoltam a képet a saját oldalamra, ahol aztán megvadult a nép és rövid időn belül jött is egy komment: "Köszönjük a megosztást!" 
 
Na most én tudom, hogy ma már bármit le lehet fordítani a Google Fordító segítségével, de azért ritkán tapasztalok olyat, hogy egy amerikai figura, a posztoló oldal anyanyelvén kommenteljen, ezért rögtön ráírtam, hogy amúgy magyar vagy? 
 
Ekkor jött az első hidegzuhany. Igen! Ennek a teljesen elmebeteg projektnek a tulaja magyar és Hargitai Istvánnak hívják. Nagyon kedves volt és pár mondat után meg is egyeztünk abban, hogy küld pár képet az autóról, ami eredetileg valóban VFTS volt, de ma már a Clinched szettje figyel rajta, ami még egy fokkal robosztusabbá varázsolja az autót. A szélesítések mellett találunk egy hátsó szárnyat is. A karbon tetőn, szintén karbonból, van egy szellőző és kicsi, F1 stílusú visszapillantók kaptak helyet az ajtón. 
 
Az autó magasnak tűnhet, de ez nem egy stanceakármi, hanem egy vérbeli versenyautó! Éppen ezért a felnik sem divatgörgők, hanem sportos, japán, egészen pontosan Enkei RPF1 darabok, amik egyediek és körben 10x17-es mérettel rendelkeznek, valamint 255/40-es Nitto gumikat húztak rájuk. Ezek mögött pedig vidáman elférnek a nagyobb fékek. 
 
Szemből nézve feltűnik a nagy méretű hűtő vagyis inkább intercooler és akinek eddig nem volt gyanús a motorháztetőn kivezetett, két darab cső és a karbon légbeömlő, akkor jobb ha megkapaszkodik, mert ezt az autót nem akármi hajtja, hanem a Toyota legendás 2JZ motorja! 
Persze ahhoz, hogy tökéletesen elférjen hátrébb kellett vinni a tűzfalat és a váltóalagutat, egyedi tartókat kellett kialakítani és egyedi kardánra is szükség volt. Ha már a kardánnál járunk, meg kell említeni a hátsó hidat, ami egy Ford 8.8-as darab egy Ford Mustang alól! 
A Raw Racing (Rich Auto Works)  építette be a motort úgy, hogy az tökéletesen működjön. Állítólag Ők mindenbe IS beteszik a 2JZ-t, úgyhogy érdemes körülnézni a házuk táján! 
Egyébként a RAW egyedi alkatrészei kerültek beépítésre, például hűtő, intercooler és annak csövezése, turbó és wastegate csövek, hűtő tartály, olajlecsapató tartály. Tial 44 mm-es wastegate, CX Racing leömlő, Aeromotive benzin nyomásszabályozó, GM flex fuel szenzor, RAW külső benzinszűrő, Fuel Injector Clinic injektorok, Bosch 044 benzinpumpa, 38 literes üzemanyagcella, Redhorse benzincsövek, Tial lefújószelep. 
Ez tök jó, de mit is tud valójában? 
Nos, a jelenlegi pumpával 540 lóerőt és 680 Nm nyomatékot ad le a motor, E85-ös üzemanyaggal, de egy erősebb benzinpumpával 700 lóerőt is bírna! 
 
Mivel ez egy versenyautó, így a beltér sem a kényelemről szól. A teljesen becsövezett és kipakolt belsőben OMP üléseket és Sabelt öveket találunk, az utas előtt pedig egy szintén OMP, Black Edition tűzoltókészüléket. A kormány mélyagyas OMP a pedálgép pedig Wilwood és itt jegyezném meg, hogy fém fékcsövek vannak az autó alatt. A flokkolt műszerfalban Haltech digitális műszer kapott helyet. 
 
Az autó eredetileg fehér volt, de a Florida Car Wrap műhelyében fantasztikus zöld árnyalatot és a kocsihoz tökéletesen illő dekort kapott. 
 
Nem igazán találom a szavakat, mert egyszerűen zseniálisra sikerült ez az építés. Orosz autó, japán felnik és motor, magyar tulaj, Amerikában. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok, illetve IDE KATTINTVA tudjátok követni a tulajt, akinek van egy másik projektje is, azt pedig IDE KATTINTVA éritek el!