Nem tudom, hogy létezik-e jobb opció a Subaru Impreza-nál utcára, pályára és showra? Egyszerűen annyira sok lehetőség rejlik az autóban, ha eltalálják az egyensúlyt, tényleg egy minden célra tökéletes gépet faraghatunk az autóból. 
Kyle barátai szinte mindannyian Evo tulajok és Kyle pont ezért szeretett volna valami mást. Így szeretett bele a "hawkeye" Impreza-ba és abból is mindenképp WRX STI verziót szeretett volna. Miután 2007-ben megvette újonnan álomautóját, rögtön elkezdett az interneten kutatni különleges és ritka alkatrészek, kiegészítők után. Ennek a kutatómunkának a gyümölcse a képeken látható autó. 
 
Az egyik legfeltünőbb átalakítás a komplett Voltex widebody kit, aminek köszönhetően, oldalanként 4 centivel vált szélesebbé az autó, elöl,hátul. Ezt még jól kiegészítik a különböző légterelő "kések", toldatok, küszöbök, diffúzor. Az egyik legSubarusabb elem is átalakult, ez pedig a motorháztetőn található nyílás, ami a hideg levegőt szállítja az intercoolernek. Kyle az IC-t áthelyezte az autó elejébe, így már nem volt szükség rá, ezért a helyére egy ARC darab került, ami nagyon feldobja a látványt különleges kialakításával. A másik ikonikus elem az STI hátsó szárny. Ezt Kyle leszerelte és helyére egy Do-Luck, karbon hátsó szárnyat pattitntott fel, ami a bodykit-hez tökéletesen passzol, illetve a csomagtérajtót is lecserélte karbon, Do-Luck darabra, viszont ez az elem megkapta az autó színét. Olyan apróságok kerültek fel még a kocsira, mint a Genki hátsó lámpák, Craft Square visszapillantók és a rendszámtábla körüli, karbon APR elem. 
 
Szélesebb sárvédők alá, széles kerekekre van szükség. Szerencsére könnyedén lehet találni igazán klasszikus darabokat. A Volk TE37-nél nem nagyon létezik jobb választás egy sportos japán alá. 11x18-as méretével pedig röhögve kitöltik a kerékjáratokat. A telipolír felni remekül illik a fehér fényezéshez és még a beltérben található, polírozott 11 pontos Carbing bukócsőhöz. A megfelelő magasságról BC Racing állítható futómű gondoskodik, Swift rugókkal kiegészítve. Hogy ne okozzon semmilyen felhajtó vagy fekvőrendőr problémát, elöl-hátul, Stanceparts Cup Kit is beszerelésre került. Ezek mellett elöl Cusco, hátul Carbing toronymerevítő szerepel a listán. 
 
Az utastérben, a már említett bukócső mellett, Bride Zeta III ülések, DEFI kiegészítő műszerek, Works Bell levehető kormányagy és Vertex x Stancenation kormány szerepel a listán. 
A motor környékén ARC titán kipufogó, Tomei leömlő és ARC kiegészítőkre lehetünk figyelmesek. 
 
Hibátlan kis Subarut rakott össze Kyle, ami garantáltan kitűnik a tömegből!
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Stancenation