Kicsit elcsúsztak a kategóriák. Régen, ha szerettünk volna egy sportkocsit, ami fantasztikus menetteljesítményekkel rendelkezik, hihetetlen pályaidőkre képes, Porsche-t, Ferrari-t vagy más hasonló gépet kellett venni. Ehhez képes, manapság akár egy SUV is lehet a kiválasztott, mert már azok nem csak szörnyetegként néznek ki, de úgy is mennek. Az ABT Sportsline RSQ8-R is pontosan ilyen szerkezet. 
 
A cég idén ünnepli 125. születésnapját és ennek örömére egy limitált kiadású modellel kedveskednek az ügyfeleiknek. Az RSQ8-R Super SUV nem csak egy jól hangzó név, de arra is utal, hogy itt bizony nincs kegyelem az ellenfeleknek. Az RSQ8 már alapból sem nevezhető vérszegénynek a maga 591 lóerejével és 800 Nm nyomatékával. Korábban 7 másodpercet vert a Nürburgringen a Mercedes AMG GLC 63 S-re és ezzel a leggyorsabb SUV-nak járó jelzőt is megnyerte magának. 
Azonban a cégnél úgy gondolták, hogy még jobban felhergelnek mindenkit és a születésnap alkalmából 125 darab RSQ8-R készül majd, ami még erősebb, még durvább, mint a gyári kiadások. 
 
A teljesítményt, az ABT Engine Control System névre hallgató mutatvány tornázza fel 690 lóerőre és 880 Nm-re. A jobb hangzásról rozsdamentes kipufogórendszer és 4 óriási vég gondoskodik. 
A karosszériára saját készítésű, karbon, első toldat, küszöbtoldatok, sárvédőszélesítések és külső visszapillantók kerültek. 
A felnik sem egyszerűek! Az ABT high-performance HR felnik 23" átmérővel bírnak és remekül illenek az autó alá. 
 
Az utastérben is találunk finomságokat. Karbonból készült a váltógomb és az indítógomb is, de még rengeteg szénszálnak jutott hely a beltérben. A váltó körüli alukeretben pedig látható, hogy hanyadik darabot vezetjük a 125-ből, ezzel is jelezve, hogy nem egy RS felszereltségű TDI-ben ülünk. 
 
Az RSQ8 eddig is olyanoknak a területén járt, mint a Lamborghini Urus vagy éppen az AMG GLC 63 S, de ezzel a kiadással még egy szintet léptek és elhúztak a konkurenciától. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Super Street