A francia autók kedvelői nincsenek túlságosan elhalmozva különlegességekkel az oldalon, de ez csak annak tudható be, hogy kevesebben nyúlnak hozzájuk. Sonny neve nem hangzik ismeretlenül az oldal rendszeres olvasói számára. Ő az, aki Peugeot építés terén még sosem okozott csalódást, aki versenyautókat épít és üvegszálas vlaamint karbon elemeket gyárt mindenhez is. 
Legutóbb egy Peugeot 505 volt az alany amiből dögös retro gépet faragott és most sem ment messzebb, annyi különbséggel, hogy ezúttal az 505 puttonyos változatát alakította át saját ízlése szerint. 
 
Az autó egy 1985-ös 505 kombi, amit eredetileg az amerikai piacra szántak és 2.2 literes turbós motor volt benne, amit a későbbi tulaj 2,5 literes dízel szívre cserélt. Érdekesség, hogy az 505 volt az utolsó hátsókerekes Peugeot. Az autót 10 hónappal ezelőtt találták és akkor már 6 éve pihent egy garázsban. Az állapota meglepően jó volt. Sonny egy teljesen egyedi autót akart faragni belőle, a korábbi, japán stílusú 505 vonalát követve. 
 
A gyári formákat nem akarta megerőszakolni, egyedül az első sárvédők estek át némi átalakuláson, mivel a felnik máshogy nem fértek volna el, illetve egy első toldat is felszerelésre került, hogy még laposabb legyen a kocsi leengedett állapotban. Igen, leengedett. Az autó alatt levegős rendszer található, amit Sonny saját kezűleg rakott össze és épített be az autóba. A további futóműalkatrészek Nissan S13 és Maxpeedingrods elemekből állnak össze, illetve a kerékagyakat is módosították 4x140-ról 4x100-ra, hogy az Azev A felnik simán felkerülhessenek 9x16 méretben, 195/40-es gumikkal. 
 
A motoron is történtek változtatások. Az XD3 blokk kapott egy K26 turbót és egyedi szívósort, így már XD3TE, 5 sebességes váltóval és sperr diffivel. (ami egyébként gyárilag az autó alatt volt.)
A sötétkék bőrbelső megmaradt, egyedül a kormányt és a váltógombot cserélték le fa változatra, illetve egy elég komoly install is helyet kapott hátul. Egyedi panelben kapott helyet a mélynyomó és erősítő, valamint a levegős rendszer elemei is. 
 
Még több képet >IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Oldies