A BMW E34 is eljutott arra szintre, hogy egyre nehezebb szép állapotút találni, illetve ha nagy motoros, jól felszerelt példányt keresünk, akkor bizony érdemes vastag pénztárcával kutakodni, mert annak bizony megkérik az árát, és akkor az M5 modellekről még nem is beszéltem.... 
 
A Facebooknak hála (ismét) egy olyan különlegességre akadtam, aminek láttán, azonnal beindult a birtoklási vágy. Az egy dolog, hogy az 1994-es 525i, eredeti, AC Schnitzer első és hátsó lökhárítóval, valamint küszöbökkel van felszerelve, illetve ott vannak az AC Schnitzer felnik is, de a motortérben valami egészen hihetetlen feliratot láthatunk: JAGUAR.....
Igen, ebben már nem a hírhedt M50B25 muzsikál, hanem egy 4 literes, hat hengeres, kompresszoros Jaguar motor! 
 
Laci 3 éve vásárolta az autót egy barátjától. A kocsi még félkész állapotban volt és ismerjük, mennyi időt és pénzt tud egy projektautó felemészteni.... Na itt még szorozzuk meg kettővel legalább, mert nem egy átlagos felújításról van szó. Ami érdekes, hogy a Jaguar motor nagyobb mint egy BMW szív, mégis, különösebb gond nélkül, elfért az ötös orrában. Természetesen a beszerelést megelőzően teljesen szétszedték a motort és felújították. A motorhoz egy teljesen új (nem felújított!), Angliában vásárolt Getrag 290-es váltó csatlakozik, AP Racing nagy teljesítményű dupla tárcsás kuplunggal illetve egyedi lendkerék is felszerelésre került. Az erő E32 750i kardánon keresztül érkezik a szintén 750i hátsó hídhoz, ami teljes felújítás került a helyére és épített, 8 csavaros 3.73-as sperr diffin keresztül jut el a hátsó kerekekhez. Továbbá egyedi nagy hűtő, VEMS vezérlő, Pegazus hengerenkénti leömlő, kerámia bevonattal és Bosch Motorsport benzinpumpa szerepel a listán. 
 
A futómű egyébként BC Racing coilover szett. A felnik mögött pedig a 750i fékek, új, teflon fékcsövek és EBC Yellowstuff betétek lassítják az autót. Természetesen mindenhol Powerflex szilenteket találunk. AZ E34 jelenleg 314 lóerővel és 490 Nm nyomatékkel rendelkezik, amit 0,6 bar töltőnyomás mellett teljesít. 
 
Az utastérben homológ, Gál bukócső, OBP pedálgép, új, homológ Sabelt ülések és RRS övek találhatóak. Kárpitokat ne nagyon keressünk, mert ez egy igazi versenyautóalap, amiben még nincs túl sok kilométer, de ez garantáltan nem fog megállni a sofőr alatt. 
 
Az autó egyébként ugyanúgy élvezi a kanyarokat, mint az egyeneseket. Nagyon jól veszi a lapot és magas fordulaton félelmetesen szépen szól a kompresszornak hála. Mivel minőségi alkatrészekből építették, tényleg odafigyelve a részletekre, a leendő tulajnak rengeteg élményt fog okozni. Igen, jól olvassátok! Az autó ugyanis eladó! 
 
IDE KATTINTVA megtaláljátok a hirdetést is! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 
 
Képekért köszönet Tóth Kristófnak! @kris_onwheels