Vannak autók, amik már gyári állapotukban is szépek, sportosak és nem feltétlenül az az első gondolata az embernek, hogy hozzá kéne nyúlni. Aztán felkerül egy másik felni, alákerül egy ültetőrugó, egy toldat vagy éppen hátsó szárny és a végén azon kapjuk magunkat, hogy ez az autó sem maradt gyári, hanem lehet, szükség lenne egy másik autóra a hétköznapokra. 
 
Justin Yun is itt tart lassan. Ennél az autónál azt ígérte feleségének, hogy meghagyja eredeti állapotában a kocsit. Sokáig mondjuk nem bírta, de ne szaladjunk ennyire előre! 
Justin elsó autója egy E28 535i volt. Viszonylag olcsón jutott hozzá, kicsit változtatott rajta ezt-azt, de semmi őrület nem történt. Aztán lcserélte a bajort egy Honda-ra, amire most nem térnék részletesebben. Justin viszont mindig is másra vágyott és amikor meglátta az F10 M5-öt, egyből tudta, hogy szüksége van rá, KELL! 
 
Persze az 535i is turbós, és elérhetőbb is, de az M5 az egy egészen más szerkezet. Ez már gyárilag is félelmetesen szép és "normális" ember tényleg sosem nyúlna hozzá. Egyébként ez volt otthon a szöveg, mielőtt Justin megvette volna a kocsit. Égre-földre esküdözött a feleségének, hogy nem fogja piszkálni a kocsit és egyébként is milyen ideális választás, hiszen elfér benne a család és lehet vele tempósan is utazni. Ismerős a duma? hahota
 
Az autót végül megvette és egy darabig el is volt vele, de aztán csak bekerült egy H&R ültetőrugó, felszerelt egy RKP karbon toldatot és pár apró kiegészítőt, majd jöttek a felnik és innen vált érdekessé a dolog. 
A HRE S101 szerelem volt első látásra. Sikerült igazán combos méretben hozzájutni, elöl 9,5x21, hátul pedig 11x21. Ezekre 265/30 és 305/25-ös Michelin Pilot Sport 4 gumikat húztak, amik elviselik az autó erejét. Az S63B44T0 egy 4,4 literes dupla turbós V8 motor, ami már alapból sem vérszegény, de itt még történt pár módosítás. Weistec W.3 turbók, víz-metanol befecskendezés és ehhez tartozó ECU programozás mellett, Akrapovic kipufogórendszer, MSR szívósor került még beépítésre. Az eredmény? 800 lóerő keréken mérve! Ezt az erőt a gyári, 7 sebességes M-DCT váltó próbálja aszfaltra vinni, amiben az SSR Performance Spec-R kuplung is segít. 
 
Kívül még felkerült egy komplett PSM Dynamic karbon aero kit, amiben első spoiler, küszöbök, hátsó szárny és háromrészes diffúzor található. A visszapillantók karbon borítást kaptak és ÜmNitza LCI fényszórókat szereltek be. A Singapore grey fényezést ma már komplett fóliázás védi a kavicsoktól. 
 
Az ültetőrugók itt már nem bizonyultak elegednőnek, mivel Los Angeles útjai nem mindenhol tükörsima aszfaltból állnak, ígyy szükséges volt egy olyan futóművet beszerelni, amivel lehet félelem nélkül közlekedni, de ha  egy találkozón megáll az M5, akkor simán showállásba lehet küldeni. Ez pedig csak levegős rendszerrel érhető el. Justin itt sem bízta a véletlenre a dolgot. D2 gátlókra épített Airlift Performance levegős rendszer került beépítésre, ami megbírkozik a 800 lóerővel. 
 
Justin ismét nem bírt magával, de úgy tűnik az asszony feldolgozta a dolgot. Véleményem szerint mindenki jól járt. Justin néha elrúghatja a kocsinak, az asszony és a gyerekek pedig teljes kényelemben utazhatnak. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Fast Car