A Fiat 128 egy oylan kisautó, amit 1969 és 1985 között gyártottak, kisméretű családi autó kategóriában. Létezett belőle 2 és 4 ajtós szedán, 3 vagy 5 ajtós kombi és 2 illetve 3 ajtós kupé változat. Motorizáltság terén nem volt túl nagy választék, 1.1-es és 1.3-as. Ha isemrős a forma, akkor az nem véletlen, mivel később a Zastava is erre a platformra épült, illetve ott van még a Seat 128 és a Nasr 128 GLS, ami az egyiptomi piacra készült. A Fiat 128 utódja pedig a Ritmo volt, de ez annyira nem tartozik ide. 
 
A kis piros betonpattanást a Seeger Garage épített Bologna közelében. A recept egyszerű. Kis kaszni, kicsi, pörgős, turbós motor és kész is van a méregzsák. Az autó orrában 1,3 literes, négy hengeres turbós motor dolgozik az Uno Turbo IE.-ből. A kis motor 105 lóerőt ad le gyárilag, itt viszont nem hagyták érintetlenül. Ez már 1580 köbcentis, Wossner dugattyúkat kapott és új vezérműtengelyt és Garrett T3 turbót. Nagyobb hűtőket is kapott az autó, így már az olaj sem fog túlmelegedni. A motorhoz 5 sebességes Lancia Prisma váltó csatlakozik, az injektorok a Lancia Delta-hoz készültek eredetileg a fékek pedig a Punto GT darabjai. 
 
A karosszériát megerősítették, mivel lényegesen erősebb lett így a kocsi és sperr diffit is kapott, hogy aszfaltra lehessen vinni az erőt. Ezek után flemerül a kérdés, hogy mégis mennyit hoztak ki a motorból? 
250 lóerőt és 440 Nm nyomatékort, amihez mindössze 730kg önsúly tartozik! Igazi gokart vagy inkább lélekvesztő! Egy kanyargós, hegyi szakaszon biztosan élmény lehet vele csapatni, főleg ha a sofőr megfelelően tudja terleni a kis méregzsákot. 
 
A kerékjáratokban klasszikus, 8x13 méretű Smoor felnik forgonak, Nankang AS1 gumikkal szerelve. Természetesen a futómű is úgy van hangolva, hogy megbirkózzon az erővel. 
Az utastérben sportülések, sportkotmány jelentik a fő változtatásokat. 
 
Bár már ránézésre sem tűnik gyengének, de sokan ki sem néznék belőle, hogy ilyen virgonc szerkezet lehet. Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: DLEDMV