Vannak olyan ikonikus nevek, márkák, amiket mindenki ismer, még akkor is, ha éppen nem fenyegeti a veszély, hogy megengedhessen magának egyet. Ilyen például a G osztályos Mercedes vagy éppen a Brabus. 
 
A G Merci hivatalosan a katonai erőknek készült és később készítettek belőle civil változatokat. Érdekes, hogy a két véglet találkozik. A puritán, spártai, tényleg csak a legfontosabb funkciókat ellátó közlekedési eszköz és a minden létező extrával felszerelt, kényelmes luxusterepjáró. A forma ugyanaz maradt az eltelt évek alatt, csak az ára nem változott, sőt! Egyre drágább verziók látnak napvilágot. 
Aztán ott van a Brabus. A Mercedes tuner, amit 1977-ben alapítottak és igazán agresszív gépeket építenek több mint 40 éve. A Brabus Merciket nem lehet nem felismerni, a teljesítményük pedig félelmetes. 
 
A legtöbb olyan ember, aki megengedhet magának egy G63 AMG-t, nem igazán gondolja úgy, hogy többre lenne szüksége. Esetleg vesznek egy felnit a kocsi alá, de nem akarják túlvariálni a dolgokat. Aztán ott van a másik réteg, akik megveszik a hőn áhított G-t, de nem akarnak olyat, mint amilyen másnak is lehet, ezért ellátogatnak a TAG Motorsport-hoz (Egyesült Államokról beszélünk!) akik a Brabus viszonteladói, és némi szteroidkúra után egy igazi fenevadat kapnak vissza. 
 
Kezdjük a külsővel! A Widestar Aero Kit sokkal erőszakosabbá változtatja az egyébként lakótelep méretű és kb. olyan légellenállással rendelkező autót. Oldalanként 10(!) centivel válik szélesebbé a kocsi. Karbon géptető, tetőre szerelt fények, pótkerék helyettesítő elem és díszrács is benne van a szettben, de ezen kívül a fényekkel is játszottak kicsit. Nem elég, hogy a Mercit megközelítve világítani kezd a fellépő (keyless go-nak köszönhetően), de a sárvédőkön található Brabus logo is világít és ha ez nem lenne elég, akkor a hűtőrácson található jel kékbe burkolózik. 
Az utastérben Brabus váltófülek, alu ajtónyító gombok és alu pedálok jelentik a változást. 
 
A kipufogórendszernek és a lefújószelepnek hála, a 700 lovas masina elég durván recseg-ropog, na nem mintha eddig visszafogott lett volna, de most már tuti beleremeg a környék, ha rendesen elszúrjuk neki és még a nyomaték is több lesz 135 Nm-rel. 
 
A kiszélesedett kerékjáratokat illik kitölteni combos kerekekkel. Ebben az esetben 11x20 méretű ANRKY AN35 típusú, kovácsolt felnik oldják meg ezt a feladatot, fényes fekete peremekkel és szatén fekete közepekkel. Ezekre 305/55 méretű BF Goodrich gumikat húztak. a görgők mögött fényezett féknyergeket találunk Brabus logoval. 
 
Az egész autóban az a legjobb, hogy tulajdonképpen még mindig bátran használhatjuk mindenféle célra, bár kicsi az esély arra, hogy komoly terepre kivigyék. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Super Street