A "kettes" Rally már alapból ott van a márka kedvelőinek a top listáján. Sajnos ezek is egyre elérhetetlenebbek, napról-napra emelkedik az áruk, ha pedig van egy ilyen a tulajdonunkban és alkatrészre van szükségünk, akkor pedig jobb ha felkötjük a gatyát, mert durva összegeket kérnek a különböző cuccokért. 
 
Na, de inkább nézzünk egy olyan autót, ami már egyszer "elkészült" és mér akkor sem lehetett vérszegénynek nevezni. Mario Kunze szerencsés fickó, mert egy olyan autót tudott venni, ami már átesett a felújításokon és turbós, 16 szelepes motor dolgozott benne. Aztán a szerencse elpártolt emberünktől, mert a motor megadta magát és Marionak döntenie kellett. Legyen valami új, vagy hozza rendbe a motorját? 
 
Egy Facebookon történt üzletnek hála, vett egy Audi RS3 motort és azt bűvészkedték bele a Golf orrába! Mielőtt azonban beépítésre került volna az 5 hengeres szív, kcist megpiszkálták azt is. JE Pistons dugattyúk, Dutter hajtórudak, GTX30 turbó és némi programozás után, 630 lóerőt lehetett mérni! Ez akkora teljesítmény, amiről Wolfsburgban álmodni sem mertek korábban, ráadásul még a DQ-500 DSG váltót is felszerelték. 
 
A megállás is fontos szempont volt, ezért R32 fékeket szereltek fel és az ABS valamint az ESP is kiválóan működik. A futómű H&R állítható szett, de beépítésre került még Wiechers toronymerevítő is, illetve a kormányművet az RS3-ból emelték át. A kerékjáratokban OZ Ultraleggera  felnik forognak 8x17 méretben és 205/40-es méretű Toyo Proxes R888 gumikkal szerelve.
 
Az utastérben Golf 7 R kormányt és váltófüleket, Golf 7 GTI Clubsport váltókart, Sparco Pro 2000 üléseket, Audi RS3 műszeregységeket találunk, illetve ott van még az MFA is, esőszenzor, automata világítás, tempomat is, valamint egy OMP tűzoltókészülék és azért egy bukócső is helyet kapott. A motor hangján kívül BOSE hangszórók gondoskodnak a szórakoztatásról, de nem hinném, hogy túl sokszor lennének használva. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: VAU-MAX