Az F10 M5 egy igazi mestermű. A leggyorsabb szedán címet is magáénak tudhatja. Egy igazán különleges autó, mivel tökéletesen megfelel családi autónak, de ha a helyzet úgy hozza, akkor csúnyán odapirít a fiatalabb versenyzőknek a maga 553 lóerejével. 
Imola Red. A szín, amire a BMW rajongók nagyon vágynak. A szín, ami az olasz versenypályáról kapta a nevét és először az E36 M3 GT egyik színe volt. 
Ha pedig sikerül egy Imola Red F10 M5-re szert tenni, akkor valószínűleg a legszerencsésebb emberek közé tartozunk. 
 
Ravi Dolwani, aki egyébként a CSF alapítója és vezetője, azt a célt tűzte ki maga elé, hogy vesz egy ilyen gépet. F10 M5-ből főleg fehér és fekete illetve kettő közötti árnyalatú autókkal van tele a piac. Miután sikerült megvenni álmai autóját, nem volt kérdés, hogy módosítani fog rajta pár dolgot. Új, nagyobb teljesítményű hűtők, PureTurbo feltöltők, amik egyébként elöl-középen kaptak helyet és Fire Engine Red színben pompáznak, mellettük pedig RK Autowerks, karbon hideglevegős szett található, de ott vannak még az Evolve Automotive katalizátor nélküli leömlők és az FI Exhaust valvetronic cat-back rendszer is. Ezekre még rájön a VF Engineering HEX Stage 2 optimalizálás és rögtön 632 lóerővel kell megbírkózni a hátsó kerekeknek. 
 
Önmagában már ez is elég lenne egy átlagos igányekkel rendelkező embernek, azonban Ravi itt nem állt meg. A Competition szettel felszerelt autó megkapta a PSM Dynamic full-carbon szettet, amihez még egy Agency Power, karbon szellőzőkkel ellátott géptető is felkerült. Ha pedig ennyi fekete kiegészítő került a kocsira, akkor az IND által forgalmazott vesék, kopoltyúk is felkerültek, természetes fekete színben. 
 
Az utastérben is a sötét szn uralkodik. Fekete Marino bőr borít mindent. egyedül az M Performance kormány töri meg az eleganciát, a felső karimába épített digitális kijelzővel. A kormány mögött 3D Design, fém váltófüleket találunk. 
 
Természetesen a futómű környékén és a kerékjárati ívek alatt is történtek változtatások. KW HAS szett került beépítésre, aminek köszönhetően még jobb az úttartás, de a mérnökök által megálmodott funkciók még mindig működnek. A 6Sixty Desing monoblock felnik egyszerre sportosak és elegánsak. Elöl 9,5, hátul pedig 11x21" a méretük és Michelin PS4S gumik felszülnek rajtuk, a kerekek mögött pedig karbon-kerámia fékek lassítják a kocsit. A sort Project Kicks Iconix R40 kerékcsavarok zárják. 
 
Ezzel az összeállítással tökéletesen használható maradt az autó, többre is képes mint gyári társai és a színével már alapból különlegesnek számít. Ravi nagyon jó érzékkel nyúlt a kocsihoz és még tudott finomítani a már így is hibátlan autón. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Stanceworks