Csak egy benzinpumpát kell cserélni és megy is! Ezt mondta Jose, mielőtt megvette volna ezt a kocsit, ami egyébként közel sem volt ilyen remek állapotban mint a jelenlegi képeken. A kocsi ugyanis 3 évig állt egy fa alatt. Kapta az esőt, a havat, a napsütést, kívül vastagon állt rajta a por és ahol éppen nem, ott falevelek lepték el, belül  pedig küszöbig állt a víz. Őszintén szólva nem ez lehetett a világ legjobb üzlete, de "csak egy benzinpumpa kell és menni fog..." 
Valóban, egy benzinpumpára volt szükség, de a három év állás alatt a fékek és a kerékagycsapágyak is összerohadtak, szóval már ahhoz is órákra volt szükség, hogy trélerre tegyék a Mercit. Miután sikerült a háznál letenni a kocsit, jöhetett a tisztítás és minden egyéb, hogy egyáltalán közlekedésre alkalmas legyen a jármű. Napokon keresztül tartott a folyamat és akkor még azokról a nehézségekről nem is beszéltem, ami az esetleges alkatrészek beszerzésével kapcsolatos. Végül talpra állt a kocsi és jöhetett a kellemesebb rész. Az ültetés. 
 
Kezdetben a rugó elvágása vagy állítható szett beszerelése volt a cél, de Jose egyszercsak úgy döntött, levegős futóművet tesz a kocsi alá. Meg is rendelte a szettet a Bag Riders csapatától, amiben Air Lift 3p vezérlő és Air Lift lkufik is voltak. A rendszer egyes elemei a csomagtartóban kaptak helyet, de nem is akármilyen körítéssel! A fahordóban van elrejtve a tartály, mellette két kompresszor, előtte pedig a szeleptömb és a merevcsöves (hardline) csövezés. Mindez pedig fa burkolatra építve. Egyszerűen zseniális az összkép! 
 
A barna bőrbelső tökéletesen illik az autó stílusához, de ezek már nem a gyári ülések, vagyis gyári darabok, de egy másik autóból érkeztek. A korhű fakormány Renown termék a műszerfalra szerelt kisasztal pedig egy kicsi VIP érzést ad az egészhez. Külön érdekesség még a '70-es évekből származó fényképezőgépbe telepített airride vezérlő. 
 
A karosszéria természetesen komplett kezelést kapott, aminek köszönhetően eltűntették a rozsdát és teljese fényezést is kapott az autó a gyári Manila Yellow színre. Ami még feldobja a látványt, az az ultraritka W123 BBS toldat, ami egészen új külsőt kölcsönöz a kocsinak. A felnik tekintetében mindenkinek a BBS lenne az egyértelmű választás, de Jose különleges, japán felnik mellett tette le a voksát. Az SSR Reverse Mesh felnik a legismertebb görgők és nagyon jól állnak az öreg germánnak is. Méretük 9 és 10x17. 
 
Természetesen van még munka bőségesen az autóval, például a géptető alatt vannak komoly tervek, ugyanis a gyári V8 nem elég Jose számára, ezért LS motort szeretne beépíteni, hogy fürge is legyen az autó és régi pompájában tündököljön. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Stanceworks