Az egyedi, klasszikus autók építése mindig is izgalmas téma. Rengeteg olyan cikket találni, amiben Mercedeseket, BMW-ket vagy egyéb más, 80-as, 90-es években kedvelt modellt alakítanak át, pakolnak bele modernebb technikát vagy csak felújítanak korhű kiegészítőkkel. London peremény van egy műhely, ahol viszont nem a német klasszikusokat piszkálják, hanem egy kevésbé felkapott márkát, a SAAB-ot! 
 
A Neo Brothers immáron 30 éve foglalkozik a svéd gyártó különböző típusaival és főleg szervizelés, felújítás a profiljuk. Miután 2011-ben megszűnt a SAAB, akartak egy különleges autót alkotni, amivel demonstrálni tudják, hogy mire is képesek. Ennek az eredménye a képeken látható autó, ami a múltnak és a modern technológiának állít emléket. 
 
A SAAB 96-ot 1960 és 1980 között gyártották és az eltelt 20 év alatt több ráncfelvarráson is átesett, egy dolgo viszont nem változott, az pedig a jellegzetes jel az autó orrán. A karosszéria egy 1973-as modell volt eredetileg, amit felújításra szántak, de aztán jött egy kattanás és inkább ez lett a projekt alapja, ami egyébként laposabb, szélesebb és sokkal többet tud, mint gondolnánk. Az alváz ugyanis egy 2003-as 9-3 lett volna, amit kicsit megrövidítettek, hogy tökéletesen passzoljon a tengelytáv. Később aztán rájöttek, hogy a 9-3 vászontetős alváza sokkal merevebb, így az egészet újrakezdték. A két autó méretei nagyon messze vannak egymástól, ezért rengeteget kellett hegeszteni az alváznál, át kellett helyezni a bölcsőket és ezután is hiába illesztették a bódét a helyére, muszáj volt szélesebb sárvédőket készíteni, amiket összedolgoztak a gyári sárvédőkkel. A végeredmény fantasztikus. 
 
A felniválasztásnál viszont nem volt túl sok opció, mivel még a vékonyka, 96 lemezfelnik is túl szélesnek bizonyultak, ezért a nyomtávot tovább kellett variálni, aminek aztán a képeken látható kiállás lett a végeredménye. Hátulról nézve kicsit furcsa, de oldalról pont jól kitölti a helyet. A motorháztető alatt se ma gyári , 65 lóerős motor dolgozik, hanem a 9-3, két literes, turbós, 203 lóerős motorja. Ahhoz, hogy ne szálljon el az első kanyarban a kocsi, Bilstein gátlókat, MapTun ültetőrugókat és Powerflex poliuretán szilentek használtak fel az építők. A karosszérián egyébként rengeteg olyan apró módosítást találni, amiket főleg a SAAB fanatikusok fognak észrevenni, de azért érdemes IDE KATTINTVA megnézni a többi képet is! 
 
A tetőt megvágták, úgyhogy ehhez kellett igazítani az ajtókat és az összes üveget is, amiből egyértelműen következik, hogy rengeteg egyedi alkatrészt kellett készíteni, tulajdonképpen a semmiből a csapatnak. A beltér is tartogat csemegét, ugyanis a 9-3 műszerfalát építették be, de mivel az sokkal szélesebb, ezért meg kellett vágni az egészet, majd a végén bőrrel húzták be, pont úgy, mint az ajtókárpitokat is. Az ülések is a modernebb modellből érkeztek, de az átalakítást ezek sem úszták meg. Rövidebbek és alacsonyabb az elhelyezésük, hogy be lehessen ülni kényelmesen. Egyébként a 9-3 összes extrája is működik, mint például a klíma, a normális audio de még tempomat is! 
 
Ebben az autóban minden megvan, amit egy egyedi autóban keresünk. A klasszikus forma, a modern technológia, az erő és a biztonság. Ki vállalná be napi használósnak? 





 

 

Forrás: Petrolicious