A 318is már nem annyira kőkorszaki mint az M20 motorok és a 320i-nél jobban is megy. Igaz, hogy 4 hengeres, ami a bajor márka fanatikusai szerint bűn, de azért ne felejtsük el, hogy az E30 M3-ban is 4 henger dolgozik és attól mégsem borulnak ki a rajongók. Az is motornak is van némi köze a motorsporthoz, mivel az STW szériában az M42 versenyváltozata, az S42B20 dolgozott. 
 
A képeken látható E30 viszont már rég nem 4 hengeres, de nem is sorhat hajtja. Jeremy-nek ugyanis az volt a terve, hogy igazi élményautót varázsoljon a kétajtós E30-ból. Annyi szerencséje volt, hogy a karosszéria korábban átesett egy teljes felújításon és a piros fényezés is hibátlanra sikerült. Az inspirációt a Youtube (mi más?) adta, ahol látott egy LS1  V8 motorral szerelt E30-at és azonnal beleszeretett. Végül aztán tavaly sikerült odáig eljutnia, hogy a saját projektjébe belekezdjen. 
 
A Tampa Autosport segített Jeremy-nek és így került beépítésre egy 6,2 literes, feltöltős LSA motor, ami egy 2012-es Cadillac CTS-V-ből érkezett. Ez a motor gyári állapotában 556 lóerőt és 747 Nm nyomatékot ad le! Ahhoz, hogy bepattanjon a helyére az új szív, a Sikky motortartói, leömlői és olajteknője került beépítésre. A leömlők után egyedi kipufogórendszer engedi a motor hengját a szabadba, a jobb hűtésről pedig Mishimoto hűtő és nagy teljesítményű venti gondoskodik. A motorhoz Tremec T-56, 6 sebességes váltó csatlakozik, McLeod Racing kuplunggal, egyedi kardánnal és E36 M3 hátsó híddal. 
 
A kerékjáratokat BBS RS felnik töltik ki, amiknél nincs jobb választás E30 alá. A felújított és átépített görgők 8 és 9x16 méretekkel rendelkeznek és Toyo R888R gumikat húztak rájuk. A felnik mögött 4 dugattyús, Wilwood fékek figyelnek, a futómű pedig CAtuned állítható szett. 
 
A hátsó ülés helyén, érthető okokból, bukócső található, a sofőrt és utasát pedig 5 pontos Braum övek szögezik a szintén Braum ülésekbe. A sportkormány mögött digitális Racepak műszeregységen lehet nyomon követni a motor állapotát, a sebességeket pedig VMS Racing váltókarral lehet váltani, valamint külön érdekesség még, hogy a pedálok is a CTS-V-ből érkeztek. 
 
12 hónap kellett, hogy összeálljon az autó és ismerve a CTS-V gyári adatait (0-100 4s 1915kg) biztosak lehetünk benne, hogy az E30 rakétaként tud kilőni a rajtnál, miközben a vezethetőség is megmaradt, így Jeremy, akár vásárolni is elmehet a kocsival anélkül, hogy félúton elkoptatná a hátsó gumikat. Persze nem azzal a céllal épült, hogy krúzolni lehessen vele, de ez sem elhanyagolható szempont. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Speedhunters