Mindannyian ismerjük az érzést, hogy szükségünk van egy olyan autóra, ami kilóg a sorból, amit még nem lőttek el és tényleg újat lehet mutatni vele. Aztán ez vagy összejön vagy nem, de ha teljesül, akkor tényleg igazán maradandót lehet alkotni. A képeken látható SL55 pont ilyen. 
 
Ivan egy Mk6 után döntött úgy, hogy átül egy olyan autóba, amiből kevés épített verziót látni, de van benne erő is és persze lenyitható a teteje. BMW rajongóként azt mondanám, hogy egy M6 igazán jó választás lett volna, de Ivan nem talált megfeleő alapto, ellenben a csillagos márka, SL száriája egyből megdobbantotta a szívét és végül vett is magának egy fekete SL500-at. Felkerültek a durva kerekek, került alá komoly futómű, de s kocsival nem volt szerencséje és több balesetet is szenvedett, az utolsónál pedig olyan súlyosan összetört a kocis, hogy már nem volt menthető állapotban. Ivan azonban nem adta fel és keresni kezdett egy másik példány után és ha már újítani tudott, akkor a csúcsmodellek közül kezdett válogatni. Ugyanis teljesen mindegy, hogy milyen korosztályt néz az ember vagy éppen milyen motor hajtja, egy SL Mercinek a fenntartása mindenképp drága dolog. Így került a házhoz egy SL55 AMG, amiben 5,4 literes V8 dolgozik kompresszorral megtámogatva. 
 
Az autó februárban költözött műhelybe és egészen júliusig dogloztak rajta, hogy elkészüljön egy nagyobb eseményre, amit aztn a COVID elintézett, így Ivan úgy döntött, nem fog kapkodni és mindent mecsinál a kocsin, amit eltervezett. Az autó új színt kapott ami China Blue névre hallgat. Ezután kikapták a gyári futóművet és levegős rendszert építettek be, Accuair vezérlővel, Wi-Fi modullal. A felnik SSR Professor görgők 19-es átmérővel, a szélességük pedig elöl 10, hátul pedig 12". Ehhez a hátsó peremeket az USA-ból rendelték meg. A felniközepek AMG logoval ellátott, egyedi darabok. 
 
Ha már szét volt szedve a kocsi, minden jeladót, szilentet, tömítést kicseréltek, hogy ezek később ne okozzannak gondot. A motor új, Schrick vezérműtengelyeket kapott és AEM víz-metanol befecskendezés is beépítésre került. ( ez a szett egyébként azért hasznos, mert a befecskendezés csökkenti a beszívott levegő hőmérsékletét és javítja a benzin-levegő keveréket, így pedig erősebb lehet a motor.) 
 
Továbbiakban még érkezik egy első toldat, egy hátsó diffúzor és egy kis hátsó szárny is, de Ivan befejezettnek érzi a projektet. Éppen ezért eladó lesz az autó. A jelenlegi helyzetben nem biztos, hogy kapkodnak a kocsi után, de ha szerencséje lesz, akkor hamar elviszik és nekikezdhet az új projektnek, amiről még nincs semmi információ. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Lowdaily