Azt hiszem azt nem kell különösebben magyarázni, hogy miért jó választás akármelyik generációs Golf, tuningalapnak. A lehetőségek száma szinte végtelen. Annyiféle különleges kiadás, ritka kiegészítő és egyéb apróság található a típushoz, hogy ember legyen a talpán, aki mindent ismeri és fel is tudja sorolni mondjuk. Persze a régebbi modellekkel annyi a baj, hogy horror áron mérnek hozzá mindent és egy újabb GTI árát el lehet verni egy teljes felújításra és ritkaságok beszerzésére. Az újabb autók tulajai azért valamivel könnyebb helyzetben vannak, persze itt is zsebbe kell nyúlni, de azért még több helyről be lehet szerezni különböző cuccokat. A képeken látható Golf elsőre nem tűnik nagy tűznek, főleg azok számára, akik nem ismerik a Golfokat, de ha jobban megnézzük, akkor találunk ezt-azt. 
 
Az autó tulajának az OEM külső volt a legfontosabb. Korábban OZ Fittipaldi felnik forogtak a kerékjáratokban, de aztán azt a szettet eladta és elkezdte keresni a következő szett felnit, ami szintén OZ, viszont egy ritkább, 2 részes, Mito Type 3. Ezeknek a mérete 9x18 körben. A felnik mögött szépen látszódnak a 330-as Brembo tárcsák és szintén Brembo féknyergek. A futómű levegős és Air Lift Performance elemekből valamint V2 vezérlőből áll. 
 
A külső változtatások listáján ne nagyon keressünk típusidegen dolgokat. LED-es Valeo hátsó lámpák hátul, gyári, Xenon fényszórók elöl, lámpamosókkal. GTI Edition 30 első toldat, szintén Edition 30 hátsó lökhárító és küszöbök kerültek az autóra. A hátsó szárny is GTI. A díszrács R32 darab, a hátós ajtóról pedig lekerült az ablaktörlő a "tisztább" megjelenés érdekében. 
 
Az utastérben fekete, GTI tetőkárpit, R hamutartó és belső díszlécek, Edition 30 váltógomb, Polo Mk7 GTI kormány, RNS510 fejegység, valamint Pure Beige GTI ülések, ajtókárpitok, nagyszőnyeg, oszloptakarók jelentik a változást. 
 
Első ránézésre ezek nem annyira tűnnek fel és a legtöbb ember unottan elsétál egy ilyen autó mellett, de rengeteg munka van benne, mivel nincs olyan része a kocsinak, amihez ne nyúlt volna a tulaj. Ettől szép ez a műfaj, hogy nem csak a nagyon feltűnő autók lehetnek érdekesek, hanem egy ilyen, gyári alkatrészek felhasználásával összerakott gép is. 





 

 

Forrás: Drop Mode