A BMW E60 formája mára beérett. Amit a megjelenésekor leszóltak, ma már egyre gyakrabban látható az utakon és így, 15 évesen sem tűnik öregnek. A megbízhatóságáról nem érdemes vitát nyitni, mert mindenféle történetek keringenek a neten. Van aki imádja, van aki a világ legrosszabbjának kiáltja ki. Véleményem szerint inkább a tulajokkal van a baj, akik elhanyagolják, a legolcsóbb alkatrészekkel javíttatják és nem figyelnek oda a megfelelő karbantartásokra. Ha ezt a részét elengedjük, akkor egy ideális családi autó lehet, ami mondjuk dízel motorral gazdaságos, tele van pakolva extrákkal és jó a megjelenése. 
 
Cirk Robinson is ezért választott egy 520d modellt. Azt azért tudni kell, hogy Cirk sosem volt az az ember, aki beérte a gyári autókkal. Korábban egy Corsa-ja volt, amiben hátul figyelt egy combosabb motort, úgyhogy nem állnak tőle messze az extrém megoldások. Az E60 pont addig volt gyári, amíg megrendelte az állítható futóművet hozzá. Időben ez egy egész hetet jelent. Ezután felkerültek a 20-as X6 felnik és egy darabig elégedett is volt az M-Sport felszereltségű autóval, aztán jött egy fejlövés és egyedi Rocket Bunny stílusú szélesítések, Mazda Candy Red fényezés, ultraszéles felnik, óriási hátsó szárny került az autóra és földig ültette a gépet. Két évig tartott ez az állapot, egészen addig, amíg egy körforgalomban megpördült a kocsival és a hátulja oszlopnak csapódott. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy minimális sérülésekkel megúszta a dolgot és saját lábán haza is ment vele. Elkezdődött az alkatrészek vadászata és ekkor bukkant rá egy törött M5-re, aminek az alja kapott nagyobbat, a motor, a hajtáslánc és a beltér hibátlan volt. Újra beindultak a fogaskerekek és mondanom sem kell, hogy rövid időn belül a ház előtt állt a törött M5. 
 
Az 5 literes S85 V10 egyedi kipufogórendszert kapott és a 7 sebességes SMG-III váltót is beszerelték. Természetesen az M5 fékek is felkerültek és BC Racing futómű gondoskodik a megfelelő úttartásól. A szélesebb kerékjáratokban Work Emotion felnik forognak. Méretük elég durva, elöl 11x19 275/30, hátul pedig 11,5x19 285/30 gumikkal. 
 
Kézzel készültek a szélesítések, Cirk végezte el a mutatványt. Átalakított 1M lökhárító került előre és E46 GTR stílusú szellőzőket vágtak a géptetőbe. A Range Rover SVR Estoril Blue árnyalatával tüsszentették le a kocsit, a tetőt pedig feketére. 
A beltér megosztó lehet, mert a vibráló piros belső elsőre durvának tűnik, egyedül a karbon díszlécek tompítják a látványt. 
 
Durvára sikerült a végeredmény és már nem csak jól néz ki a parkolóban, de elég durvát is lép a V10-nek köszönhetően. Azért 500 lóerővel már arrébb lehet állni.... 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Fast Car