A Jaguar XJC egy ritka és nagyon szép kupé, ami az XJ széria alapjaira épült, 1975 és 1978 között gyártották. Nagyon kevés maradt meg, úgyhogy aki olyan szerencsés helyzetben van, hogy birtokolhat egyet, annak egy igazán különleges gép van a birtokában. A Retropower viszont nem elégedett meg egy gyári kivitellel. 
 
Az autó nem volt tökéletes állapotban. Talán pont ezért nem gondolkodtak sokáig azon, hogy kicsit modernizálva kap második esélyt az autó. Arra azért odafigyeltek, hogy az elegencia megmaradjon a sportosság mellett. Először is darabokra szedték az autót és alaposan felújították. Ha már úgyis szétszedték, megnagyobbították a kerékjáratokat is, hogy "normális" méretű felnik is elférjenek. Lakapták a tető burkolatát és egyedi első lökhárítókat szereltek fel, ezzel együtt pedig a hűtőrács is átalakult. Miután végeztek ezekkel a munkálatokkal, jöhetett a fényezés. Az Oplscent Gunmetal Grey, szürke árnyalat fantasztikus választás volt és ezzel kicsit tisztelegtek a E-Type előtt is. 
 
A kerékjáratokban, meglepő módon, American Racing felniket találunk. A 8 és 9x17 méretű görgőkre GoodYear Eagle F1 gumikat húztak. a felnik mögött Fossway Performance nagyfékek lassítják az autót, 6 dugattyús nyergekkel és mart, hűtött tárcsákkal. Nem csak a megállás, de a stabil úttartás is fontos volt, ezért elöl Bilstein és Eibach elemekből álló futóművet szereltek be, hátul pedig saját fejlesztésű Retropower futómű garantálja a biztonságot. 
 
Ha már a kerékjáratokban is amerikai termékek forognak, akkor miért ne lenne USA cucc a géptető alatt is?! A gyári V12 helyére LS3 motor került 430 lóerővel. Ezt megfejelték Nomex vezérlővel, Edelbrock gyújtással és máris valamivel több ló tombol az autó orrában. 4 sebességes váltón keresztül érkezik meg az erő a hátsó kerekekhez sperr diffin keresztül. 
 
A beltérben azért megmaradt a hamisítatlan Jaguar hangulat. Diófa betétek, bőr amerre csak nézünk, de közben komplett Alpine rendszer gondoskodik a szórakoztatásról, miközben a Motolita kormánnyal irányíthatjuk a kocsit. 
 
A Retropower rendesen odatette magát. Van egy gyönyörű forma, amihez hozzáadtak némi amerikai vagányságot és kész a tökéletes restomod Jaguar. 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok!