Kivételesen nem egy agyonültetett, "kitört kerekű" autó lesz a cikk főszereplője, de nem is valami 1000+++ lóerős átépítés, hanem egy olyan kocsi, ami a hangzásával hívja fel magára a figyelmet. Az autóhifi teljesen átalakult az elmúlt években. Úgyis mondhatnám, hogy már nincs akkora gerjedés rá, mint a 90-es vagy éppen a 2000-es évek elején, amikor még ultrabrutál építményeket találhattunk egy-egy csomagtartóban üvegszálból és fából. Az installációk ma már inkább az airride rendszerekről szólnak. Persze ez nem jelenti azt, hogy teljesen eltűntek az autóhifi beépítések, de sokkal kevesebbet látni kiállításokon és találkozókon, mint korábban. 
 
Az autóhifit is több részre lehet osztani. Vannak a dB Drag versenyzők, akik óriási mélynyomókkal és olyan erősítőkkel dolgoznak, hogy egy-egy erőmű is megirigyelhetné és vannak az olyan versenyek, ahol a minőség a lényeg, hogy minden úgy és ott szóljon, ahol annak szólnia kell. Ez egy roppant kényes dolog, mivel ezeket jóformán csak az igazán tapasztalt zsűritagok képesek kihallani, átlagember számára maximum csak szépen fog szólni egy ilyen rendszer. 
 
Ennek a Lexusnak a tulajdonosa, Robert Corwin, évek óta indul versenyeken és sikerült is elérnie kisebb-nagyobb sikereket, egészen addig, amíg Rob Bess, az Audio Specialists tulaja be nem ült, meghallgatta a szettet és csak annyit mondott: " Ez úgy szar ahogy van! Gyere be a műhelybe, ha tényleg komoly rendszert akarsz." 
 
Innentől pedig megváltozott Robert élete. az autót darabokra szedték és alapjairól kezdték el újraépíteni a rendszert. Csúcskategóriás Sony fejegység került beépítésre, Brax MX2 kétcsatornás és Brax MX4 négy csatornás erősítők, Morel mélynyomók, a műszerfalba Hybrid Audio Technologies MW4 hangszórók, az oszlopokba Scan Speak D2904 magassugárzók, a mélyközepekről Scan Speak Revelator hangszórók gondoskodnak, míg a csomagtartóban Scan Speak Revelator 23W mélynyomók garantálják az igazán szép mélytartományt. Audio Quest vezetékek, Stinger RCA-k juttatják el a jeleket mindenhova és szintén Stinger gyártmányú hangszigeteléssel látták el az autót. A megfelelő áramellátásról Kinetik Power akkumulátorok gondoskodnak és Ohio Generator, nagy teljesítményű generátor is beépítésre került. A motortérben  néhány elemet VTN technológiával tettek látványosabbá. 
 
Magán az autón túl sok változtatás nem történt. Tein rugók, Niche felnik kerültek alá, de van még  alvázra szerelt LED fény is. A fényszórók sem gyári darabok és az autó hangját Borla kipufogó teszi morcosabbá. 
 
A rengeteg munkának meg is lett a gyümölcse és a 2019-es évben  ez a Lexus volt a világbajnok a MECA SQL versenysorozatban. Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Pasmag