Ha olyan autót akarsz, ami egyszerre sportos és egyszerre parancsol tiszteletet, akkor az E38 tökéletes választás lehet. A BMW itt még tudta hogyan kell igazán jó autókat készíteni. Itt még nem kötöttek kompromisszumokat és a minőségre sem lehetett panasz. Az E38 örök klasszikus és még ennyi év után is simán megállja a helyét bárhol, felszeretségére pedig nem lehet panasz. Nem véletlenül találják meg maguknak a tunerek is, ráadásul nincs szükség óriási világmegváltásra, hogy összerakjunk egy látványos darabot. 
 
Vegyük a képeken látható példányt! Jól megválasztott felnigarnitúra, rendes ültetés, egy toldat és nagyjából meg is vagyunk, azonban ennél többről szól ez a sztori. Alexander megvette a 2000-es évjáratú 730d-t, ami alá be is került az állítható futómű és egy felniszett. Az autó természetesen teljesen földig engedte, ami rohadt jól nézett ki, de Oroszországban is hasonlóan jó a helyzet az utak tekintetében mint itthon, így először a váltót verte le, majd a kartert is többször. Felnik tekintetében vagy BBS LM vagy Work VS-XX volt a terv, végül az utóbbi került az autó alá teljesen felújítva, 9,5 és 10,5x19 méretben. 
 
Alexandert és az autót eléggé megviselte a static életérzés, ezért emberünk úgy döntött, hogy teljesen felújítja az autót és a futóművet is levegősre alakítja át. BC Racing gátlókra építették a rendszert, Airlift és Rubena lufikkal kiegészítve. Így már le lehet engedni rendesen a kocsit, de ha a helyzet úgy hozza, akkor át lehet menni a fekvőrendőrökön is simán úgy, hogy sem az autó alja, sem az első toldat nem szenved károkat. 
 
A beltér még alakulóban van, de már most is megvannak a masszírozós első ülések, az elektromosan állítható hátsó üléssor és még rengeteg extra, amit ehhez a típushoz kérni lehetett. 
 
Kicsit VIP, nagyon stance és teljesen classic. Nincs túlgondolva mégis tökéletes. Ezt tudja most egy E38! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: True Fitment