Valljuk be őszintén, hogy hiába ugyanarra a platformra épült, hiába lehet ugyanannyit kihozni belőle, hiába szerepel jól a motorsport világában, a Seat Leon sosem lesz annyira népszerű mint a Golf. Pedig van benne bőven lehetőség, csak éppen a Golfnak jobb a marketingje, amit nem hinném, hogy különösebben magyarázni kéne. 
 
Rikki 18 évesen egy Citroen C2 boldog tulajdonosa volt, ami alá 18-as felniket pakolt és azt gondolta el is készült a kocsival. Ezt követte egy Mk5 Golf, amiben 1.4-es motor dolgozott. Nem a motor tehetett arról, hogy Rikki-nek nem volt szerencséje az autóval, mivel elég hamar feladta a harcot több alkatrész is és a végén jobb volt megválni tőle. Ezután kezdett el emberünk GTI-ket nézegetni, azonban hamar rájött, hogy drága, nincsenek túl jó állapotban. Így került látóterébe az 1P Leon Cupra, ami olcsóbb, nagyobb fékek vannak rajta és erősebb is kicsit, mivel K04 turbóval szerelték őket. Alapos vizsgálat után megtalálta a képeke látható piros példányt és akkor még az volt a terve, hogy vesz alá egy felnit és egy állítható futóművet és itt meg is áll majd. Ez egészen addig tartott, amíg nem kezdett el találkozókra és kiállításokra járni, ahol hamar rájött, hogy mire is van szüksége igazán. 
 
Első lépésként, a motor megkapta a Stage 1 programot, amivel mindjárt 300 lóerős lett a gép, viszont a kuplung nem igazán tudta feldolgozni az élményt és ezért erősebbet kellett beépíteni, aminek örömére rögtön jöhetett a Stage 2, 350 lóerővel. Közben azért poliuretán szilentek, a faceliftes modell diffúzora, Autotech benzinpumpa és intercooler, catback kipufogó is beépítésre került. 
 
A futóművel elégedett volt a tulaj, viszont a találkozókon, kiállításokon ennél többre volt szükség, ezért barátjával építettek be egyedi rendszert, saját készítésű tartályokkal, amiből aztán megalapitották a REDesign céget, ami airride és audio rendszerek beépítésével foglalkozik. Ilyen az, amikor az ember azt csinálhatja, amit igazán szeret és pénzt is kereshet vele. Ez jó is volt egx darabig, viszont az egyik dugattyú elolvadt.....
 
Rikki ekkor elvitte a motort a TSR Performance-hoz, hogy újítsák fel az egészet, ha pedig már úgyis kint volt a motor, kipucolta a motorteret, eldugta a kábeleket és minden zavaró tényezőt. A motor kovácsolt belsőt és még néhány apróságot kapott, aminek eredménye 377 lóerő és 542 Nm lett. A kerékjáratokban most már OZ Superleggera felenik forognak és mögöttük erősebb fékeket láthatunk, a karosszéria pedig Mk1 Cupra koptatóval és Unique Carbon kiegészítőkkel ( hűtőrács, kilincsek, ablaktörlőkar) gazdagodott. 
 
Az utastérben flokkolt műszerfal és középkonzol, karbon kiegészítők, alcantara-val behúzott kormány és ajtókárpitok, Corbeau versenyülések és az autó színére fényezett bukócső jelentik a változást, illetve a már korábban említett install a csomagtartóban is fontos része a projektnek. 
További tervek között egy komolyabb bukócső, új szín, nagyobb kerékjáratok és összkerékhajtás beépítése szerepel. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Fast Car