Elsőnek lenni mindig jó. Legyen szó egy versenyről vagy éppen valami újdonság beszerzéséről, ha mi lehetünk az elsők annál nincs is jobb érzés. Az új Corvette C8 alig jelent meg a piacon, máris van valaki, akinek sikerült hozzányúlnia. Persze a módosítások listája nem lesz éppen hosszú, de a végeredményt látva nem is nem is biztos, hogy kisregényt szeretnénk olvasni róla. 
 
Kezdjük inkább ott, hogy a tulaj, Alex, már nagyon fiatalon megfertőződött az autók iránti rajongással. Gyerekként még robbanómotoros RC autókat tuningolgatott, majd amikor eljött az idő, megvette első autóját, ami egy 2005-ös évjáratú Explorer volt és azt módosította saját elképzelései szerint. Új felnik, kisebb gumik, új futómű és komoly audiorendszer szerepelt a listán. Néhány évvel később vett magának egy 2012-es Camaro-t, amit olyan jól megépített, hogy a 2017-ben kiállíthatta a SEMA Show-n! Két év múlva megismételte ezt a mutatványt, csak akkor egy 2019-es Camaro SS volt az áldozat. Most pedig itt volt 2020, amit a COVID elég rendesen felborított és elmaradt rengeteg neves rendezvény is, viszont ez pont kapóra jött Alex-nek, mivel 10 hónapot kellett várnia a vadonatúj C8-as Corvette-re. 
 
A C8 egyébként már alapból elég durvára sikerült és persze eléggé megosztotta a rajongókat is. Alex-nek pont az tetszik benne, de azért itt is voltak ötletei. Először is sikerült megegyezni az Air Ride Equipment vezetőségével és készítettek Alex számára egy teljesen egyedi levegős rendszert a kocsi alá, amivel ez a Corvette az első lufis C8 a világon! Ezután bemutatták az LD97 Forged felnigyártó fejeseinek, akik örömmel adtak egy szett T6-V3 felnit, elöl 9,5x19, hátul pedig 12x20 méretben, amikre Toyo R888R gumikat húztak. ( 265/30R19 és 325/30R20) A felnik mögött a gyári, Z51 Brembo fékek lassítják az autót. 
 
Az autó elég széles alapból, de az új felniknek még így is kevés volt a hely, ezért az LTMW jóvoltából felkerült egy komplett Pandem szett a kocsira, elsőként a világon! A szett annyira átrajzolja az autó formáját, hogy akik nem igazán vannak otthon autós körökben, nem biztos, hogy be tudják azonosítani a Corvette-et. Ezt még kiegészítik a C7 Carbon apróságok, illetve a hátsó szárny, ami ebben az esetben nem valami óriási darab, hanem a szetthez tökéletesen illeszkedő elem. Hátul külön érdekesek még a Borla Atak kipufogók karbon végekkel. 
 
Alex még a teljesítményen akar változtatni és nem titkolt célja, hogy 1000 fölé vigye a lóerők számát, ami egyáltalán nem elérhetetlen cél. Végigolvasva a sorokat, biztos sok emberben felmerül a kérdés: Hogyan lehetséges ekkora projektet saját zsebből véghezvinni? 
Nem lehetséges, hacsak nem vagyunk milliárdosok. A helyzet ugyanis az, hogy az Egyesült Államokban remekül működik a szponzoráció és Alex jókor volt jó helyen, ezáltal pedig olyan emberekkel ismerkedett össze, akik meglátták benne a fantáziát és támogatták, hogy elérje álmait. Természetesen ez a támogatók számára is remek reklám és nincs is annál nagyobb dolog, mint amikor a SEMA Show-n díjazzák azt az autót, amit az adott cég termékeinek a felhasználásval építettek. Erre pedig elég nagy lehet az esély idén. Csak ne kavarjon be semmi!