A tuning érdekes dolog. Egyesek számára tönkretesszük az adott autót, ami ezáltal kényelmetlen, vezethetetlen lesz és impraktikus. Persze ezzel tudnék vitatkozni, de egy olyan embernek nem lehet megmagyarázni ezt a dolgot, aki tökéletesen elégedett a gyári autójával és nincs is igénye többre, minthogy eljusson A-ból, B-be. 
Ráadásul a tunerek rá is tesznek erre egy lapáttal, mert rendszerint olyan autókat alakítanak át, amik nagyon nem arra lettek kitalálva, hogy a földtől pár centire suhanjanak. Ilyenek az SUV-k, amikért rajonganak az anyukák, apukák, hiszen befér a gyerek ,a kutya és még vásárolni is lehet vele menni, úgyhogy miért ültetnénk le? 
 
A képeken látható Tiguan elég szokatlan látvány lenne az Andrássy úton, viszont Wörthersee környékén teljesen elfogadott és elég sokan meg is csodálták közelről. Simonnak nagyon tetszett a formája és még korábban megfogadta magának, hogy lesz egy olyan autója, ami gyárilag nagyon magas és azt fogja porba ültetni. 
Itt jön az első meglepetés. Ugyanis amíg a legtöbben azt gondolják, hogy csak újabb levegős autó, addig ez a kocsi teljesen fixen ebben a magasságban közlekedik, köszönhetően a Gepfeffert V3 szettnek. Persze magában az állítható futómű nem volt elég, kellettek egyedi, állítható toronycsapágyak is. Ezek közül a hátsó kerékdőlést elérni volt igazán izzasztó mutatvány, viszont így már somán elfértek a 9x21 méretű Motec Tornado felnik, amik a polírozásnak köszönhetően fantasztikusan csillognak ha napfény éri őket. Ezekre a felnikre 235/30-as gumikat húztak, úgyhogy óvatosan kell kátyúba hajtani a kocsival. Még egy apró érdekesség, hogy a felnikupakok centerlock 
 
A külspn nem történtek drasztikus beavatkozások. Az első lökhárítót lesimították, bekerültek az USA fényszórók, felkerült a Bi-TDI hátsó diffúzor és a szélesítéseket színre fújták az egységesebb megjelenés érdekében, illetve a hátsó ablaktörlő a kukában végezte 
 
Mondjuk Simon a Gepfeffert-nél dolgozik, úgyhogy nem meglepő, hogy a #static dolgokat kedveli. Idén pedig előfordulhat, hogy 22"-os felnik kerülnek az autó alá, de ez még kérdéses. 
 
IDE KATTINTVA pedig további képeket találtok a Tiguan-ról. 





 

 

Forrás: Volxzone