Vannak autók, amiken nem fog az idő. Ugyanolyan kívánatos marad még hosszú évek után, mint újkorában. A formájuk örök, a technika majdnem elpusztíthatatlan és a felszereltségükre sem lehet panasz, persze csak akkor, ha tudunk nélkülözni olyan dolgokat, mint a digitális klíma, a navigáció vagy éppen az elektromos ülések. A képeken látható 1976-os Mercedes 300D pont ilyen. Gyári állapotban is kellemes látvány a szemnek, de egy épített verzió rögtön magával ragadja a tekinteteket. Mondjuk a márka iránt fanatikusan rajongó emberek nem biztos, hogy értékelik az ilyen példányokat, főleg ezt, mivel itt elég sok típusidegen megoldás is található. 
 
Ebben a W115-ben Chevy hátsó gátlók, 2016-os Tacoma motorháztető teleszkópok, 1976-os Datsun 280Z aluhűtő és 1993-as RX-7 olajhűtő is található. Engem mondjuk nem zavar a dolog, inkább egyetlen kérdésem lenne: Hogyan sikerült megfejteni, hogy ezek a cuccok kompatibilisek a Mercivel?! 
Ne legyenek illúzióink! Rengeteg egyedi alkatrészt is le kellett gyártani ahhoz, hogy minden passzoljon, ezt pedig mind a tulaj, Daulton készítette el, saját kezűleg. A Lamborghini Grigio Telesto szürkét három rétegben fújták az autóra és ezt természetesen megelőzte egy teljes felújítás is. Ezen kívül még egy szín tűnik fel több helyen, ez pedig egy különleges karamell árnyalat. Ezt megtaláljuk a teljesen kipucolt motortérben ,ahol a gyári, 5 hengeres dízel, OM617 található és egyedül egy whiskey-s üveg tűnik ki igazán, ami kiegyenlítőtartályként funkcionál. 
 
A futómű levegős és Airlift Performance szettből valamint 3P vezérlőből áll. Ennek köszönhetően lehet földig ereszteni a kocsit, aminek a kerékjárataiban ARC AR01 felnik forognak, 8,5 és 9,5x17 méretben. A rendszer elemei a csomagtartóban kaptak helyet, különleges és elegáns környezetben. Fa padló, rézcsövek, csillogó kompresszorok és fényezett tartály, de ezt az eleganciát az utastérben is megtaláljuk, ahol újrahúzott, fejtámla nélküli ülések, fabetétek és Nardi fakormány található. 
 
A pontot az I-re a hűtőrácson található jelvény és a parkolópálca teszi fel. Ez a kocsi egyszerűen hibátlan, pedig már elmúlt 40 éves. Mégis bármikor beleülnék egy kellemes kocsikázásra és valószínűleg a világból kivinne még mindig. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Stanceworks