Álomautó. Mindenkinek más. Van aki szupersportautót szeretni, van aki veterán gépet és vannak olyanok, akik megelégednek egy sportosabb darabbal is, mint például Vaszilij, akinek egy A4 B8 Avant volt minden vágya, persze abból is az S4. Ezzel mindössze egyetlen probléma volt, mégpedig az, hogy az S4 puttonyos verziójából nem kapott Amerika, úgyhogy emberünknek más megoldás után kellett néznie. Így jutott arra a döntésre, hogy kell neki egy hibátlan állapotú Avant, amiben tökmindegy milyen motor dolgozik. Rövid keresgélés után sikerült rábukkanni egy kiváló alapra. 
 
Miután megvette az autót, rögtön ellátogatott a TSH Auto műhelyébe, ahol megbízta a srácokat, hogy építsenek be egy S4 motort kompletten a hajtáslánccal együtt. Persze azt is tudta, hogy nem marad meg a gyári teljesítmény, így elvégeztek pár dolgot beszerelés előtt. CTS Turbo ékszíjtárcsák, iAbed 82mmes pillangószelep SVAROG Performance adapterrel, egyedi hideglevegő rendszer, Jfonz programozás, CTS Turbo cat-back kipufogó, BMS Tuning végekkel jelentik a főbb változtatásokat, így mindjárt 450 lóerő áll a sofőr rendelkezésére. Ehhez persze kellett az erősebb fék is, úgyhogy gyári S4 féknyergek és EBC tárcsák valamint betétek lassítják a kombit. A futómű levegős és az Airlift Performance rendszere került a kocsi alá. 
 
A karosszéria XenonZ szélesítéseket kapott, felkerült a B8.5 RS5 frontja is és egyedi dekort pattintott fel a Risovach Design. A szélesítések mellé szélesebb kerekekre is szükség volt. Vaszilij fogta a kétrészes Lorinser görgőket és megrendelte az egyedi harangokat az Augment Wheels-től. Így már 11,5x20 méretű mosógépdobok forognak a kocsi alatt 275/30 méretű gumikkal szerelve. 
 
Vaszilij, még Oroszországban, aktívan versenyzett autóhifi versenyeken, így nem meglepő, hogy az Avantot is teledobálta hangszórókkal. Audison Bit One fejegységből érkeznek a jelek a Doomsday ARU3000.2 és AAB 11900 erősítőkhöz, hogy aztán eljussanak az ajtónként 7(!) darab AP M61A közepekhez, az ajtónként 4 darab T35Neo magassugárzókhoz és az óriási, SA521NEO mélynyomóhoz, ami a csomagtartó teljes területét elfoglalja. Az erősítők és az airride elemei egy külön konzolban kaptak helyet. Ezek egyébként mind DeafBonce termékek. Ezeken kívül még Braum Racing ülések jelentik a változtatást az utastérben. 
 
 
PASMAG 





 

 

Forrás: Pasmag