A Dél-Afrikában élő Gary fiatal kora óta BMW rajongó és nem csak kedveli a márkát, de igazi mesterévé is vált szerelés fronton. 2016-ban nyitotta meg műhelyét, ami a Grease Monkey Motor Garage nevet kapta. Megjavított bármit, ami csak begurult a kapun, de mindig is a dízel motoros gépek izgatták jobban a fantáziáját. Így nem meglepő, hogy magának is ilyen autót vett, ami egy 2016-os BMW F22 220d. M-Sport, ami a maga 188 lóerejével nem rossz kis kocsi, viszont Gary azon kezdett el agyalni, hogy milyen lenne egy dízel M2........
 
Mintha megérezték volna ezt az égiek, mert Gary talált egy hirdetést, amiben egy X6-ból kipattintott, M50d motort árultak, de ha ez nem lenne elég, két sorral lejjebb, gyári M2 sárvédők kerestek gazdát. Innentól pedig Gary autójának eldőlt a sorsa. Első körben felkerültek a sárvédők, majd egyedileg kellett kialakítnai a hátsó sárvédőket és hátsó lökhárítót is, mivel nem lehetett kapni sehol. Ezután felkerült az első lökhárító végül pedig az egész autót matt Daytona Grey szürkére fújták. Az FSU Development által készített karbon géptetőt és első toldatot, hátsó szárnyat és csomagtérajtót nem fényezték, úgyhogy szépen látszódik a jellegzetes minta. Ha pedig már úgyis darabokban volt a kocsi, új, adaptív LED fényszórók és LED hátsó lámpák is beszerelésre kerültek. A kerékjáratokban Asanti Athena felnik forognak, 8,5x20 és 10x20 méretben, Michelin Pilot Sport 4S gumikkal (255/30 és 295/25 ) szerelve.  
 
A motorcserére mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy könnyű menet lett volna. Az új szív, a három darab turbóval, elég sok helyet igényelt, úgyhogy elég durván kellett rendezkedni, hogy minden elférjen. Egyedi hűtő, hatalmas méretű egyedi intercooler, hibrid turbók, Cool Boost System víz/methanol befecskendezés és Nitrous Express szett mellett, 86 mm-es nyitott rendszer szerepel a módosítások listáján, Akrapovic végekkel. A motor, 3,2 bar nyomás mellett, 610 lóerőt és 1070 Nm nyomatékot produkál, amit F30 330d automata váltó (egyedi programozással) és F30 330d diffi, sperr belsóvel, próbál aszfaltra juttatni. 
 
Természetesen ekkora erőnél a gyári futómű és gyári fékek már nagyon kevesek, ezért BC Racing állítható szett és állítható stabilizátorok, Powerflex szilentek, F10 M5 első fékek és M2 hátsó fékek valamint Endless betétek tartják stabilan az úton a kocsit illetve gondoskodnak a biztos megállásról. 
Az utastér ma már olyan mintha egy igazi versenyautóban ülne az ember. Sabelt ülések és biztonsági övek, bukócső mellett azért megtaláljuk a gyári M-es kormányt, digitális műszeregységet, iDrive rendszert, de van NX érintőkijelzős panel, AEM és GlowShift kiegészítőműszerek is. 
 
Úgy tűnik, hogy az autó elkészült és Gary indulni is akart vele a 2020-as Knysna Hillclimb futamon, viszont a COVID miatt lemondták az eseményt, így nem sikerült megmutatni, mit sikerült összehozni a Grease Monkey Motor Garage-ban, de ami késik, nem múlik, tartja a mondás, így biztosak lehetünk benne, hogy fogunk még hallani a gépről! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Speedhunters