Nem minden projekt kezdődik azzal, hogy sikerült megvenni az álomautót, vagy megörökölték a családi masinát, amit aztán fokozatosna újítottak fel. Alexander esetében egyszerű volt a dolog. Megvette a 135i-t és röviddel a vásárlás után, elvitte a fényezőhöz, mert más színt akart. 
Azonban ezzel a lendülettel felkerültek rá az M-Performance elemek és mivel a motorban bőven van lehetőség, így az is Stage 2 kezelést kapott. Pontos adatok nincsenek, de olyan 400 lóerő köré saccolnám a dolgot. Tehát megvan a dekoratív külső, van teljesítmény, mi kellhet még? 
 
Alex, erre a kérdésre, a találkozókon találta meg a választ. Úgyhogy BC Racing gátlókra épített levegős rendszer került az autó alá, Airlift Autopilot V2 vezérlővel és ha már úgyis az autó alatt dolgoztak, egy durva kipufogórendszer is alá került, hogy mindenki tisztában legyen azzal, hogy nem egy 20d érkezik. A következő lépés a megfelelő kerekek kiválasztása volt és Alex nem hagyományos felniket nézett a bajor alá, hanem inkább motorsportosabb darabokat. Így sikerült Advan Racing RS-D görgőket felcsavarozni, 9,5x19 méretben körben, 215/35-ös gumikkal. -2,5 fokos dőlésre is szükség volt, hogy tökéletesen elférjenek, de ez még pont annyi, hogy ne menjen a vezethetőség rovására. 
 
Végül a beltérrel is foglalkozott kicsit. Karbon betétek, M2 műszergegység és M-es kormány, amiben szintén karbon betéteket találunk. Az új generációjú autók nem igényelnek ennél többet. Itt nincs szükség óriási felújítási munkákra és ma már nem csak szép, de erős is lehet egy-egy autó, viszonylag könnyedén. Ez az 1-es BMW tökéletes példa erre. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: True Fitment