A Honda CRX is a '80-as és '90-es évek egyik jelképe volt. Pörgős motorral, könnyű kasznival. Ma már egyre kevesebbet látni és egy jobb állapotú példányért, több mint 1 millió forintot is elkérhetnek. (Legalábbis a hahu-n ennyiért találni.) A Belgiumban élő Mr. és Mrs. Mertens pedig pont egy ilyet birtokol és nem is akármilyen állapotút! 
 
Megszokhattuk már, ha gyarapodik a család, akkor sok esetben a projektautónak mennie kell és valami sokkal praktikusabbnak kell átadnia a helyét. Jelen esetben viszont nem akartak megválni az autótól, inkább vettek maguknak mást, amit lehet hétköznap használni, kompromisszumok nélkül. Úgyhogy a feleségnek egy Accord Type-S jutott, míg a férj egy DC5 Integra Type-R-rel szaladgál nap mint nap. (Azért az nem lehet olyan rossz....) Ezután pedig jött a gondolat, hogy a CRX-ből igazi showcar-t faragnak. 
 
Először is teljesen kipucolták a motorteret és ezután karbonnal húzták be az egészet. Az akkumulátor, a biztosítéktábla, ablakmosótartály, az ablaktörlő motor, de még a MAP szenzor is új helyre költözött. A Hasport motortartók is karbon bevonatot kaptak, a motor egyes részeit pedig lefényezték, a csavarokat pedig krómozták. A B16A1, 1,6 16 szelepes motor B16A2 pillangószelepet, Killerglass szívócsövet, SRS 4-2-1 leömlőt, Tanabe Touring Medallion cat-back rendszert, Mishimoto hűtőt, csöveket és ventilátort kapott. 
 
A futómű KW Variant 1 állítható szettből, Skunk2 állítható első toronycsapágyakból, lengőkarokból, D2 állítható hátsó lengőkarokból áll. Skunk2 első és egyedi hátsó toronymerevítők is beépítésre kerültek és Energy Suspension szilentek is szerepelnek a listán. A fékek is felújításon estek át és ma már Goodridge fém féklcsövek, Brembo Max tárcsák, Brembo Racing betétek lassítják az autót. A kerékjáratokban XXR 531 Platinum felnik forognak, 8x16-os méretben ET20 és ET0 értékekkel, ezekre pedig 195/40 méretű Toyo T1-R gumikat húztak. 
 
A karosszéria Porsche 997 GT3 RS Grey Black fényezést kapott, felkerült egy J's Racing első koptató, egyedileg átlalakított, JDM EF8, hátsó lökhárító. egyedi küszöbök, módosított első lökhárító, szintén JDM EF8  hátsó szárny, Spoon replika visszapillantók és rengeteg házilag készült karbon elem, mint például a küszöbtoldatok, a tető és tetőablak, hátsó diffúzor és díszlécek. 
 
Az utastérben 320 mm-es Momo Tuner kormány kapott helyet fekete és piros varrással, Mugen pedálok, Vision váltógomb, Password:JDM váltószoknya, Integra DC2 Recaro ülések, Proline kiegészítő műszerek, Wiechers bukócső, Takata övek és a hozzátartozó merevítő. Flokkolták a belső díszléceket, a tetőkárpit alcantara és a hátsó "pad" helyére is egyedi elem került, alcantara-val behúzva, illetve a pótkerék sem valami egyszerű lemezfelni, hanem 8x16-os XXR 531 Platinum felni. 
 
Peter mindent beleadott, hogy tényleg egy komoly autó épüljön a kis CRX-ből! Ha érdekelnek a további képek, akkor nincs más dolgod, mint IDE KATTINTANI!





 

 

Forrás: Fast Car