Melyik típus jut eszetekbe először, amikor 4 ajtós erőgépekről esik szó? 
Audi S4, Mercedes E55 AMG, BMW M5, de a Jaguar S-Type biztosan nem, mivel erről leginkább a nyugdíjasok ugranak be, akik kényelmesen és biztonságosan szeretnének eljutni a céljukig. Na persz nem itthon, mert itthon a Swift, Ignis, Logan, Thalia, Fabia ötösfogatot nehéz lenne lenyomni, szigorúan fényezetlen lökhárítókkal szerelve! 
Angliában azért más a helyzet. Ott előszeretettel használják ezeket a Jaguarokat, de persze felmerül a kérdés, hogy erőgépekről volt szó, akkor hogy jön ide az S-Type? 
Létezik belőle egy "kicsit" morcosabb verzió, az S-Type R, ami már egész virgonc tud lenni. 
Feltöltős, 4,2 literes V8 mozgatja 395 lóerővel és 541 Nm nyomatékkal. A 0-100 megvan 5,6 másodperc alatt, amivel pont az E39-cel mozog egy szinten, valahogy mégsem tartozik a népszerű autók közé. 
 
Dale Masterman, a Meguiar's marketingese, számára nem ismeretlen dolog, összehozni egy demoautót, hiszne korábban is csinált már érdekességeket. Ezúttal valami olyat akart ami kicsit retro, de van benne erő is. Így esett a választása az S-Type R-re. Maga a forma a klasszikus Mk2-re emlékeztet, kerek lámpáival, gömbölyű karosszériájával és jellegzetes hűtőrácsával. Az eredetileg szürke autót British Racing Green színűre (mi másra?!) fújták, de megbolondították egy kis gyöngyház zölddel is. Eltüntették a hátsó kilincseket, nagyobbak lettek a sárvédőívek, leszedték a hátsó szárnyat, leszedték a jelet a hűtőrácsról, lesimították a lökhárítókat és a lámpákra keresztek kerültek, feltételezem matrica formájában. Ezzel olyan igazi Goodwood hangulatot sugároz az autó, de persze ez önmagában kevés lenne, ezért a felniknek is illeszkedniük kellett a korhű külsőhöz. Ebben az Image Wheels csapata segített és egyedi, 9x19 és 10x19-es méretű felniket készítettek az autóhoz, amikre 265/35 és 275/35 méretű Nankang AR1 gumikat húztak. A felnik mögött Tarox F2000 tárcsákkal és betétekkel szerelt fékek lassítják az autót. Mivel Dale tényleg szeretné pályanapokon használni a kocsit, ezért a futómű sem maradhatott gyári, viszont azt is tudni kell, hogy emberünk az ültetett autókat kedveli igazán. Itt azért kellett némi kompromisszumot kötni, de végül sikerült úgy belőni az állítható Bilstein UK által fejlesztett versenyfutóművet Eibach rugókkal, hogy mindenki elégedett lehet a végeredménnyel. 
 
A géptető alatt található V8 már alapból sem vérszegény, de Dale, a biztonság kedvéért, elvitték az autót Bristolba, a Swallows Racing műhelyébe, ahol egyedi csövezést, Pipercross szűrőt, egyeid kipufogórendszert, nagyobb injektorokat és a feltöltő új görgőket kapott, valamint a motorhoz 6 sebessgées ZF váltót csatlakoztattak az automata helyére egy dízel S-Type alól, egyedi, erősített kuplunggal és lendkerékkel, ehhez pedig elengedhetetlen volt a Maxx Racing vezérlő. A megpiszkált motor immáron több mint 500 lóerős és több mint 670 Nm nyomatékot képes leadni. 
 
Az utastérben folytatódik a versenyautós hangulat a teljesen kipakolt belsővel, amit feketére fújtak és egy teljesen egyedi csövezést pakoltak bele, ami piros színt kapott. A Cobra versenyülések, Schroth biztonsági övek, verseny tűzoltókészülék és alu taposók mellett egy retro Sparco bukósisak is helyet kapott és a nagyon "racse feelinget" a gyári faberakások és a dupla DIN, JVC  KW-M565DBT fejegység töri meg. 
 
A végeredmény egyszerűen tökéletes! Annyira jó látni, hogy vannak még olyanok, akik nem a jól bevált úton indulnak el és próbálnak valóban különleges dolgokat összehozni! KATT IDE a további képekért! 





 

 

Forrás: Fast Car