Na igen. Valójában sosem létezett hivatalosan puttonyos verzió az E39 M5-ből, vagyis egy darabot csinált a BMW, amit aztán meg is tartott magának önző módon és elrejtette. Pedig mekkora jó lenne már ha létezne gyárilag?! Mondjuk a 4 ajtós verziónak az ára is elszaladt már és egy touring biztosan még drágább lenne, de legalább meglenne az esély, hogy családapaként megvehessük azt az autót, amiben elfér mindenki, de ha kedvünk úgy tartja, akkor az iskoláig lehetne húzni a gumicsíkot magunk után és ezzel mi lehetnénk a legmenőbbek az apukák között. Ehelyett viszont vagy beletörődünk, hogy ez ki fog maradni, vagy csinálunk magunknak egyet, mint Gabriel. 
 
Emberünk egyébként akkor szeretett bele a bajor technikába, amikor Európában állomásozott és vett magának egy 1982-es 323i-t, amit természetesen nem hagyott gyári állapotban. Aztán 2017-ben hazaköltözött az Egyesült Államokba és volt egy kettépusztult E39 M5 a tulajdonában, ami viszont annyira rossz állapotban volt, hogy nem lehetett közúton használni. Ekkor jött a gondolat, hogy kéne neki egy M5 Touring, amit úgy csinálna meg, mintha teljesen gyári lenne. Miután megtalálta a Marketplace-en a megfelelő alapot, hozzá is látott a projekthez. 
 
A motor viszonylag könnyedén beugrott a helyére, de azért elvégeztek pár módosítást. Mishimoto olajhűtő, Walbro benzinpumpa, E39 Engineering motortartók, Evolve Medus leömlők, MAgnaflow katalizátorok, Rouge Engineering Diablo X-pipe, Eisenmann kipufogó és amitől igazán izgalmas lesz a dolog, RK Autowerks Stage I feltöltő került az S62-re. A motorhoz 6 sebességes váltó csatlakozik, ami UUC Motorwerks váltótartók segítségével került a helyére. South Bend Stage III kuplung, Einhorn Industries könnyített lendkerék és UUC short shifter szerepel még a listán. A hátsó bölcsőt meg kellett erősíteni, hogy elbírjsa a megnövekedett teljesítményt. A futóműnél, elöl Dinan gátlók és rugók, hátul pedig állítható keménységű Koni gátlók és H&R állítható rugók jelentik a változást, de elöl Ground Control állítható toronycsapágyak, Dinan toronymerevítő és Dinan illetve Powerflex szilentek is beépítésre kerültek. A kerékjáratokban a gyári, Style 65 M5 felniket találjuk, annyi különbséggel, hogy mind a négy darab 9,5x18 méretű. Még így is szükség volt az ECS Tuning nyomtávszélesítőire (elöl 10, hátul 5 mm.) és 275/35-ös Michelin Pilot Sport 4S gumikat húztak rájuk. A felnik mögött Brembo fékeket találunk, Ferodo DS2500 betétekkel és Goodridge fém fékcsövekkel. 
 
A karosszéria nem csak megkapta az M cuccokat. A ködlámpák helyére Slimmbones karbon légbeömlők kerültek, a motorháztető TrackSpec Motorsport szellőzőket kapott, felkerült egy Slimmbones karbon toldat, karbon visszapillantó burkolatok, karbon hátsó diffúzor végül az egészet sötétszürkére fóliázták. Az utastér is megkapott minden M-es cuccot. Az óracsoport kiegészítőműszerekkel gazdagodott, M színekkel varrott, alcantara váltó és kézifékzsák került a kocsiba, de a tetőkárpit is alcantara. F10 M5 váltógomb, Strom Motorwerks kézifékkar, karbon M5 kormány, F10 M5 pedálok szerepelnek a listán. A szórakoztatásról AVINUSA Avant4 fejegység, 5 csatornás Alpine fejegység, Polk Audi hangszórók és 2 darab JL Audio mélynyomó gondoskodik. 
 
Nyilván egyszerűbb lett volna telepakolni M-es kiegészítőkkel a kocsit, de az nem lett volna az igazi. Gabriel nem csak egyszerűen átépítette a kocsiját, hanem olyan precízitással dolgozott, hogy még egy gyári M5-nél is jobb lett a végeredmény. Minél tovább nézzük a kocsit, annál több apróságot fedezünk fel és akkor még lemezek alatt történt mutatványokba bele sem gondoltunk. Gabriel pedig pont ezért büszke a végeredményre, mert nem egy átlagos motorcsere történt. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Front Street