Az Alfa Romeo tulajok közössége elég erős és összetartó, viszont nincsenek túlságosan elkényeztetve ha bemutatókról van szó. Éppen ezért örülök, hogy sikerült beszélnem pár szót Bencével, aki egy elég dögös Mito tulajdonosa.

”Az autót 2019 decemberében vettem. Egy  kis fogyasztású dízel autót akartam, mert napi szinten elég sokat ingáztam munkába, de az is cél volt, hogy jó legyen vezetni, dizájnos legyen, de azért menjen is és tuningolható legyen bizonyos keretek között. 1.9 jtd Grande Punto-t akartam, de aztán nem találtam olyat ami tetszett volna akkor. Elkezdtem nézegetni a Mitokat is. Megtaláltam ezt, jól nézett ki a képeken, rajta volt 1-2 toldat is, kis ültetés, persze vágott gyári rugókkal, de jó alapnak tűnt.

Persze első héten már felrobbant rajta a turbó, aztán amikor szétszedtem akkor még 1-2 tákolós megoldás előjött rajta, de ezeket mindent szépen sikerült rendbe rakni. Most gyári teljesítményen fut az 1.6 jtd, mert mikor felrobbant a turbó, akkor le lett szedve róla a remap, mert akkor még nem tudtam mi okozta a bajt. Később kiderült, hogy ami rajta volt turbó, nem jól lett felújítva. Tervezem az új remapot idén majd Manky által.Első módosítás az egy FK állítható futómű volt, amit tovább kellett módosítani, hogy a kívánt magasságot elérjem, továbbá Raj Dani felújította.

A tavalyi Sparco felniszettemet nagyon jó áron szereztem meg, amivel az autót látni lehetett a tököli talin, illetve Night Paradize-n. A Bronz Sparcokat magam fújtam át sokszemcsés grafit metálra ami jobban illett a Tisler Tomi által felrakott fólia dizájnhoz. A dizájn amúgy nem teljesen saját ötlet volt, neten láttam és némi módosítással áttervezve került az Alfára. Az autó kapott gyári sötét első lámpákat, új küszöb toldatot, illetve idén egy Arcasting pályafelniszettet is, ami 18x8 et35 +15mm nyomtávszélesítőkkel került fel és 205/40-es gumikkal.  Mivel az Arcasting szélesebb mint a Sparco volt, ezért peremezni kellett a sárvédőt, plusz hátul idén kapott rövidebb gátlókat és kisebb rugót, amivel egész jó fitmentet sikerült elérni napi használatos autó létére.Az ajtókról a fólia lekerült idén, mert kis dizájn váltás van tervben, de nagyjából az autó elérte a végleges formáját. A fólián kívül én csináltam mindent az autón, vagy barátaim segítettek. Nyilván nem jutott eszembe minden apróság, de szinte minden héten hozzá van nyúlva valami apróságban.”

Képekért köszönet Erdős Christophernek, akit IDE KATTINTVA tudtok követni! 

Bencét ERRE A LINKRE kattintva tudjátok követni Instagramon! 

IDE KATTINTVA pedig megtaláljátok a komplett képsorozatot!