Svédországban biztosan van valami a levegőben, vagy csak a hideg ellen, szájon át bevitt alkohol teszi, de az biztos, hogy akik ott élnek, elég durva dolgokat képesek a hosszú téli hónapok alatt összehozni a garázs mélyén. Stefan Abelsson remek példa erre. Azt gondolnánk, hogy csak a képeken szereplő autó építésésn fáradozott emberünk és ha nem nézitek meg a további képeket (IDE KATTINTVA ezt gyorsan pótolhatjátok!), akkor elsőre egy remek pályaautónak lehetne hinni az Integra-t, de ez nagyon nem az. 
 
Először is. Stefan azért vette a teljesen gyári autót, hogy legyen mivel szaladgálnia, miközben azon munkálkodott, hogy Honda Civic-je a lehető leggyorsabban tegye meg a 402 métert, vagyis gyorsulásra építette azt. Aztán amint elkezdte használni az új szerzeményt, beindult a fantáziája és úgy érezte, mindenképp meg kéne nézni, mire képes a kocsi. Úgyhogy beszerelt egy állíthaót futóművet, felpattintott slick gumikat és úgy tervezte, hogy kigurul egy pályanapra, azonban ez nem történt meg és hamarosan azon kapta magát, hogy az Integra lett az új projekt! Ráadásul a Civic építése is megállt, mivel a főszponzor csődöt jelentett és le kellett állítani a munkálatokat. Ezután tesztelgetni kezdte a gépet és rájött, hogy elég sok lehetőseég van benne, majd megnézte az amerikai építéseket és hamar körvonalazódott a fejében, mik lesznek a következő lépések. 
 
Az első és legfontosabb a motor volt. A K24A blokk és K20A hengerfej közismerten kiváló választás, ha nem csak az erő, de a nyomaték is fontos. Ráadásul a DC Integra motorterébe könnyedén bepattintható és gyári belsővel röhögve elvisel 500 lóerőt is akár. Persze Stefannak más tervei voltak, úgyhogy kovácsolt CP dugattyúk, Manley Pro Series Turbo Tuff hajtúrudak, ACL csapágyak, 4 Piston Racing olajpumpa, Cometic hengerfejtömítés, ARP csavarok, Skunk2 Racing vezérműtengelyek, Brian Crower szelepek és szeleprugók kerültek beépítésre, illetve egy méretes Garrett G42 turbó is felkerült, Tial wastegate és lefújószelep, 4 Piston Racing Ultra szívósor, egyedi kipufogórendszer, 2200-as Grams injektorok, Golden Eagle benzinhíd társaságában. Ez persze nem a teljes lista, de már így is sejthetjük, hogy nem lehet gyenge a gép. Egészen pontosan 750+ lóerőről beszélünk! 
A motorhoz Honda K-Series váltó csatlakozik 4 sebességes Graf belsővel, Tilton kuplunggal, innen pedig Wavetrac diffibe érkezik az erő és 1000 lóerőt is elviselő féltengelyeken keresztül jut el az első kerekekhez, amik 11x13-as Weld Racing Magnum Import Drag felnik és ezekre Mickey Thompson versenygumikat szereltek. Hátul is Weld Racing felnik forognak 3,5x15 méretben szintén Mickey Thompson gumikkal. Ez viszont a gyorsulásokra van. Utcára, igen jól olvassátok, 15-ös OZ Ultraleggera felnik forognak a kerékjáratokban, Toyo R888R gumikkal. 
Az autót egyébként 282-es Tarox féktárcsák lassítják Project Mu Club Racer betétekkel és Legend nyergekkel, hátul pedig Civic EP2 tárcsák és Tarox betétek kerültek felszerelésre. Ha viszont gyorsuláson vesz részt a kocsi, Willwood és KTuned fékek kerülnek fel a 13-as versenyfelnik miatt. 
 
A karosszéria majdnem teljesen gyári. Karbon első toldat, motorháztető és csomagtérajtó került rá, Spoon Sports visszapillantók, megszüntették a napfénytetőt, gyári Integra Type-R feliratok és a 98-as változat hátsó lámpái kerültek az autóra. 
Az utastérben 6 pontos bukócső, Sparco Evo ülések, Momo kormány, EK9 Civic Type-R váltobox és néhány karbon takaróelem jelentik a változást. 
 
Az autó eddigi legjobb ideje 9,94s 236 km/h-s célsebességgel, de Stefan már a további lépéseken agyal. A motort ki fogja cserélni egy másikre, ami már 1000 lóerős lesz és simán fog forogni 10.000-et, de még mindig megmarad utcán is használhatónak. Ez mondjuk elég jól hangzik! Persze van egy másik autó már amit napi szaladgálósnak megvett emberünk, de ha kicsit élvezkedni akar, akkor mindig az Integra-ba ül be. 





 

 

Forrás: Speedhunters