1205 kg, 1,6 literes turbós motor, 211 lóerő, 260 Nm nyomaték, 6,5 másodperces 0-100, 238 km/h-s végsebesség és kiváló vezethetőség. Röviden ezek a Mini R56 JCW főbb jellemzői, amivel azért elég sokan elégedettek lennénk, hiszen utcára ez is bőven elég lehet. Ha viszont nem akarunk egy teljesen gyári darabot, akkor rengeteg kiegészítőt találunk és vehetünk rá ezt-azt, vagy legyárthatjuk magunknak, pont mint ennek az autónak a tulaja, Rafail. 
 
Rafail azért kezdett el nézni Mini-ket, mert egy barátjának volt egy elég meggyőző, 600 lóerős példánya, amivel azért már arrébb lehet állni, ráadásul a vezetési élmény teljesen elvarázsolta emberünket, úgyhogy megkezdődött a keresés. Miután megtalálta a megfelelő darabot, elvégezte rajta a kötelező szervizt és ha már a motortérben nyúlkált, felkerült néhány karbon kiegészítő is a szelepfedélre és a szívósorra. Következő lépés a teljesítmény növelése lett volna és itt kerül képbe, Rafail mérnöki pontossága. R ugyanis nagyon alapos ember és csak annak hisz, amit le is tud tesztelni. Éppen ezért kipróbált jó pár alkatrészt és végül, a szívó oldalon, AEM és a gyári JCW karbon airbox és légszűrő vált be igazán. Ezeket mind Silverstone-ban, pályanapokon próbálgatta. Azonban nem csak a légszűrő és szívósor esetében próbált ki több kiegészítőt. 
 
Az N14 motor PRS Stage 3 hibrid turbót kapott, AEM V2 víz/metanol befecskendezést, GFB lefújószelepet, Turbosmart vákuumcsöveket, Airtek intercoolert, rozsdamnetes Milltek kipufogórendszert, NGK Laser iridium gyertyákat és NGK gyújtást. Ezzel így 295 lóerő és 430 Nm áll Rafail rendelkezésére. A gyári JCW váltó megmaradt, de 6 tollú Helix kuplungtárcsa és egytömegű Helix lendkerék is beszerelésre került. A futómű MeisterR ClubRace állítható szett, amit Hardrace hátsó lengőkarok és Powerflex szilentek egészítenek ki. A kerékjáratokban 7x17-es Sparco Assetto Gara felnik töltik ki fekete színben és ezekre 215/40-es Avon ZZR gumikat húztak. A felnik mögött Brembo JCW 4 dugattyús nyergeket, 316-ös EBC tárcsákat találunk, a Hel fém fékcsövek és a PBS Pro Race betétek pedig garantálják a megállást. Hogy ne melegedjen el a fék menet közben, Airifix fékhűtő szett került beépítésre. 
 
A karosszérián Challenge első splitter, hátsó diffúzor, Orranje G hátsó szárny, szintén Orranje által gyártott, szellőzővel ellátott első sárvédők jelentik a főbb változtatásokat, de a Rafail által, 3D nyomtatással készített fékhűtőcső sem maradhat ki. A beltérben is találunk saját készítésű elemeket, ezek például a váltó körüli elemek, a kiegészítőműszer konzolja vagy éppen a Sport gomb körüli elem. Ezeken felül Corbeau Clubsport ülések (showra) vagy Cobra Suzuka ülések (versenyre), TRS 4 pontos övek, JP Cages bukócső, Coolerworx váltó, JCW KArbon/alcantara kézifékkar, JCW karbon kormánybetétek, GP2 stílusú műszerek, alcantara betétekkel ellátott műszerfal és egy karbon elem, amiben az AEM befecskendező vezérlője található, teszi teljessé a módosítások listáját. 
 
Rafail minden részletre gondolt és már-már úgy nyúlt az autóhoz, mint a versenymérnökök, persze a saját szintjén. KATT IDE a további képekért! 





 

 

Forrás: Fast Car